Fortumin hallitus arvioi uudelleen yhtiön johdon palkkiot – johtoryhmä luopuu ensi keväänä jaettavista osake­palkkioista

Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo ja yhtiön muut johtajat luopuvat vapaaehtoisesti vuonna 2024 toimitettavista osakepalkkioista kohun jälkeen.

Energiayhtiö Fortumin pääkonttori Espoossa.

Energiayhtiö Fortum kertoo, että sen hallitus on arvioinut uudelleen yhtiön toimitusjohtajan Markus Rauramon ja muun johtoryhmän osakepalkkiot.

Palkkioista syntyi viime kuussa julkinen kohu, kun yhtiön yhtiökokous hylkäsi Fortumin palkitsemisraportin. Yhtiökokouksen äänestys oli neuvoa-antava.

Lue lisää: Fortum kohautti, kun se halusi palkita johtonsa ja jättää huonot vuodet huomiotta – uutiskertaus: tästä kohussa on kyse

Fortumin johtoryhmän palkkioita rajoittaa Suomen valtion kanssa viime syksynä tehty siltarahoitus­järjestely. Fortumin hallitus kuitenkin tulkitsi järjestelyn rajoituksia siten, että ne palkitsivat Rauramoa ja muita Fortumin johtoryhmän jäseniä.

Siltarahoitusjärjestely­ehtojen mukaan Fortumin johtoryhmän kiinteitä palkkoja ei koroteta vuosina 2022 ja 2023 eikä johtoryhmän jäsenille makseta lyhyen aikavälin tulospalkkioita eikä osakepalkkioita kyseisiltä vuosilta.

Fortumin hallituksen uuden linjauksen mukaan palkkiot kertyvät kaikilta vuosilta, mutta johtoryhmän jäsenet eivät voi ansaita osakkeita vuosilta 2022 ja 2023.

Fortumin mukaan päätös leikkaa osakkeiden enimmäismäärää ja johtajat voivat ohjelmasta riippuen ansaita enintään kolmasosaa tai kaksi kolmasosaa alun perin ansaittavissa olleista osakkeista.

Vuosien 2020–2022 ansaintajaksolla tämä johtaa yhdeksän prosentin toteumaan ja sen mukaisesti ansaittujen osakkeiden toimitusaika olisi ensi vuoden keväällä, Fortum kertoo. Sama periaate pätee Fortumin mukaan kaikkiin osakepalkkio-ohjelmiin, joiden ansaintajakso on käynnissä vuosina 2022 ja 2023.

Fortumin mukaan sen johtoryhmä on ilmoittanut, että he luopuvat vapaaehtoisesti osakepalkkioista, joiden toimitusaika olisi ensi vuoden keväällä.

”Arvostan heidän päätöstään”, sanoo Fortumin hallituksen puheenjohtaja Mikael Silvennoinen tiedotteessa.

Silvennoisen mukaan koko Fortumin johtoryhmä tukee hallituksen päätöstä. Hänen mukaansa johtoryhmä on myös hyväksynyt kaikki rajoitukset palkitsemiseensa siitä lähtien, kun siltarahoitus­järjestelystä sovittiin Suomen valtion kanssa viime syksynä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut