YIT viilasi tulosennustettaan – asuntomarkkina odotettua heikompi

”Markkinoihin on vaikuttanut heikentävästi huomattava taloudellinen epävarmuus, jota pahensi entisestään maaliskuussa ilmaantunut pankkisektorin epävakaus sekä korkoheilahtelut.”

YIT korjasi tulosennustettaan, koska asuntomarkkinoilla on hiljaista.

STT

YIT on tarkentanut tätä vuotta koskevaa tulosennustettaan odotettua heikomman asuntomarkkinan vuoksi. Yhtiö arvioi, että konsernin jatkuvien liiketoimintojen oikaistu liikevoitto on matalampi kuin viime vuonna, mutta vähintään 50 miljoonaa euroa. Viime vuonna voittoa tehtiin 110 miljoonaa euroa.

Yhtiö myös kertoo alustavia tietoja ensimmäisestä vuosineljänneksestä. Tammi-maaliskuun oikaistun liikevoiton odotetaan painuvan 4 miljoonaa euroa tappiolle, kun vuotta aiemmin tehtiin voittoa 22 miljoonaa euroa. Liikevaihdon ennakoidaan supistuvan 455 miljoonaan euroon. Lukuja on heikentänyt etenkin erittäin matala kuluttajamyynti asumisen liiketoiminnassa.

YIT kuvailee, että asuntomarkkinoiden aktiviteetti on alkuvuonna ollut ennennäkemättömän alhaisella tasolla.

”Markkinoihin on vaikuttanut heikentävästi huomattava taloudellinen epävarmuus, jota pahensi entisestään maaliskuussa ilmaantunut pankkisektorin epävakaus sekä korkoheilahtelut. Näin ollen Asuminen-segmentin kysyntänäkymien odotetaan pysyvän heikkoina vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla ja elpyvän aiemmin odotettua hitaammin”, yhtiö kertoo tiedotteessa.

YIT ennakoi, että asumisen kysyntänäkymät elpyvät vähitellen vuoden toisella puoliskolla. Yhtiö arvioi, että sen operatiivinen suorituskyky paranee Toimitilat- ja Infra-liiketoiminnoissa, joskin aikaisemmat heikkokatteiset hankkeet vaikuttavat vielä Infran suorituskykyyn.

YIT aloitti helmikuussa muutosohjelman, jonka tuomien tehokkuushyötyjen odotetaan tukevan yhtiön suorituskykyä. Toimihenkilöitä koskeneiden muutosneuvotteluiden seurauksena YIT kertoi vähentävänsä Suomesta noin 130 työpaikkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut