Sonic-siilipelin kehittäjä haluaa ostaa vihaisista linnuista tunnetun Rovion alle miljardilla – näin toimitusjohtaja perustelee kauppaa

Japanilainen Sega on tehnyt ostotarjouksen peliyhtiö Roviosta. Analyytikon mielestä tarjous osoittaa, että Sega näkee Roviossa kasvupotentiaalia.

Angry Birds -pelin kehittänyt Rovio on myyty.

| Päivitetty

Japanilainen videopelijätti Sega on julkistanut käteistarjouksen mobiilipeliyhtiö Rovion osakkeenomistajille ja optioiden haltijoille. Rovion osakkeenomistajille tarjotaan 9,25 euron käteisvastiketta osaketta kohden ja optioiden haltijoille 1,48 euroa optiota kohden.

Rovion hallitus on sopinut yksimielisesti suosittelevansa Rovion osakkeenomistajille ja optioiden haltijoille tarjouksen hyväksymistä.

Ostotarjouksen kokonaishinta on noin 706 miljoonaa euroa.

”Tarjous on hyvä Rovion osakkeenomistajille”, arvioi peliyhtiöihin erikoistunut analyytikko Atte Riikola analyysiyhtiö Inderesistä.

Roviota on Riikolan mukaan hinnoiteltu yhtiön pörssiin listautumisen jälkeen noin kymmenenkertaisesti liikevoittoon nähden, kun taas tarjouksen arvo on noin 14-kertainen suhteessa liikevoittoon.

Rovion kasvunäkymä on ollut vakaa, joten ostotarjous kertoo Riikolan mielestä siitä, että Sega näkee yhtiössä kasvupotentiaalia.

Tarjouksen odotetaan toteutuvan vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Kaupalla ei odoteta olevan merkittäviä välittömiä vaikutuksia Rovion liiketoimintaan, varoihin, johdon tai työntekijöiden asemaan eikä toimipaikkojen sijaintiin.

Segan tunnetuimpia videopelejä on Sonic the Hedgehog -sarja.

Rovio tunnetaan parhaiten Angry Birds -brändistään, joka sai alkunsa suosittuna mobiilipelinä vuonna 2009. Suomalaisyhtiö ei ole kuitenkaan onnistunut jäljittelemään Angry Birdsin valtaisaa suosiota myöhemmillä peleillään.

Segalla ei Rovion tiedotteen mukaan ole aiempia omistuksia Roviossa. Rovion kurssi lähti nousuun Helsingin pörssissä heti kaupankäynnin alettua. Pörssin sulkeuduttua yhtiön kurssi oli reilut 18 prosenttia plussalla.

Rovion toimitusjohtaja uskoo, että kauppa hyödyttäisi molempia

Rovion toimitusjohtaja Alexandre Pelletier-Normand uskoo, että kauppa hyödyttää toteutuessaan molempia yhtiöitä, koska yhtiöt voivat hyötyä toistensa vahvuuksista.

Rovio on Pelletier-Normandin mukaan vahva erityisesti mobiilipelien kehittämisessä, kun taas Segalla on vahvaa osaamista pc- ja konsolipeleistä.

”Segan pelitarjonta on kiehtova. Kaupan toteutuessa Roviolla saattaisi olla mahdollisuus kehittää pelejä, jotka hyödyntävät molempia brändejä”, Pelletier-Normand kiittelee.

Toimitusjohtajan mukaan yhtiössä suunnitellaan Angry Birds -pelien viemistä pc-laitteisiin ja konsoleihin, mutta yhtiö haluaa hakea kasvua myös uusista brändeistä.

”Uusien pelien menestyksekäs lanseeraaminen on nykymarkkinassa yhä vaikeampaa, koska markkinoilla on niin paljon pelejä”, Pelletier-Normand sanoo.

Segan ostotarjous on toimitusjohtajan mielestä kohtuullinen ja reilu, ja yhtiö pohti sen hyväksymistä tarkasti.

Pelletier-Normandin mukaan maanantaina alkuiltapäivästä vajaa 50 prosenttia osakkeen omistajista on hyväksynyt Segan ostotarjouksen.

Sega haluaa laajentua mobiilipelipuolella

Segan konsernin toimitusjohtajan Haruki Satomin mukaan mobiilipelimarkkinalla on erityisen korkea potentiaali nopeasti kasvavalla maailmanlaajuisella pelimarkkinalla. Segan pitkän aikavälin tavoitteena on ollut kiihdyttää laajentumistaan tällä alalla.

”Olen vakuuttunut siitä, että molempien yhtiöiden tuotemerkkien, hahmojen, kannattajakunnan sekä yrityskulttuurin ja yrityksen toimivuuden yhdistämisen ansiosta syntyy tulevaisuudessa merkittäviä synergiaetuja”, Satomi sanoo tiedotteessa.

Viime kuussa Rovio kertoi keskeyttäneensä keskustelut ostajakandidaatti Playtikan kanssa. Tällöin Rovio kertoi jatkavansa keskusteluja eräiden muiden tahojen kanssa.

Israelilainen peliyhtiö teki tammikuussa ei-sitovan ostotarjouksen Roviosta 9,05 euron osakekohtaiseen hintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut