Pakkauksia valmistava DS Smith vahvistaa tuotantoaan Pirkanmaalla – miljoonien investointi Tampereelle

Aaltopahvipakkauksia valmistava DS Smith investoi yli 10 miljoonaa euroa koneisiin ja laitteisiin vuoden 2024 loppuun mennessä Pirkanmaalla ja muualla Suomessa. Valtaosa investoinneista kohdistuu Tampereelle.

DS Smithin toimitusjohtaja Ari Viinikkala pitää uusia investointeja merkittävinä. Yritys palvelee koko Suomen laajuisesti erikokoisia yrityksiä muutaman hengen yrityksistä miljardiyhtiöihin.

| Päivitetty

Aamulehti

Kestävän kehityksen mukaisia pakkauksia valmistava DS Smith jatkaa investointejaan Pirkanmaalla. Yritys siirsi vuoden 2023 maaliskuussa Turun tehtaan tuotantonsa Pirkkalaan Kurikantielle. Nyt uusia koneita ja laitteita tullaan asentamaan uuden tehtaan lisäksi erityisesti Lielahden tehtaalla Tampereella.

Lielahden tehdas on DS Smithin toimitusjohtaja Ari Viinikkalan mukaan yrityksen ylivoimaisesti suurin tehdas ja myös yli puolet investoinneista tehdään siellä.

”Toimintamme sydän eli aaltopahvikone modernisoidaan. Lisäksi on tulossa jalostuskoneita, joilla pääsemme valmistamaan muun muassa sellaisia verkkokauppalaatikoita, joita emme ole aiemmin pystyneet tekemään”, Viinikkala kertoo.

Aaltopahvikoneen modernisointi takaa Viinikkalan mukaan koneen toiminnan seuraavan 20 vuoden ajan. Uudet koneet vaikuttavat yrityksen kykyyn vastata teollisuuden tarpeisiin.

Investointeja tehdään myös Pirkanmaan ulkopuolella Nummelassa ja Iissä sijaitsevilla tehtailla.

”Tämä nyt julkaistu investointi on osa systemaattista investointiohjelmaamme, jota teemme pitkällä aikajänteellä. Hankittavat koneet ja laitteet varmistavat, että voimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin.”

Mikä?

DS Smith

Lielahden-tehtaan juuret ovat Tammerkosken rannalla vuonna 1911 toimintansa aloittaneessa Takfilt och Pappersbruks Aktiebolag -yrityksen tehtaassa. Useiden omistajavaihtojen jälkeen toiminnot päätyivät nykyisen DS Smithin omistukseen.

Yrityksen vuoden 2022 liikevaihto oli 71 883 000 euroa.

Tulosta DS Smith teki 308 000 euroa.

Yrityksellä on tehdastoimintaa Tampereen Lielahden, Pirkkalan, Nummelan ja Iin lisäksi Kuopiossa ja Akaan Viialassa. Lisäksi sillä on myyntikonttori Raisiossa.

Yritys työllistää Suomessa yhteensä noin 330 henkilöä, joista arviolta 200 työskentelee Lielahdessa.

Emokonserni DS Smith on perustettu Britanniassa vuonna 1940, ja sen konserniliikevaihto on 7,241 miljoonaa Englannin puntaa.

Korjaus 17.4.2023 kello 11.24: Jutun tietolaatikkoon on korjattu DS Smithin perustamisvuosi Suomessa, joka on 1911 eikä 1991.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut