Fortum tarkastelee uudelleen johdon palkitsemista, sanoo yhtiön uusi hallituksen puheenjohtaja

Lupaa ottaa asian työlistalle nopealla aikataululla

Fortumin yhtiökokous hylkäsi torstaina palkitsemisraportin. Nyt hallituksen puheenjohtaja Mikael Silvennoinen sanoo, että palkitsemista on tarkasteltava uudelleen.

Energiayhtiö Fortumin johdon palkitsemista on tarkasteltava huolellisesti uudelleen, sanoo yhtiön uusi hallituksen puheenjohtaja Mikael Silvennoinen tiedotteessa. Hän kertoo ottavansa asian hallituksen työlistalle nopealla aikataululla.

”Osakkeenomistajien vastustus yhtiökokouksessa ja muu saatu palaute osoittavat, ettei edellisen hallituksen tulkintaa palkitsemisen toteuttamisesta johtoryhmän osalta ole koettu riittävästi yhtiön kokonaistilannetta vuonna 2022 huomioivaksi”, Silvennoinen sanoo tiedotteessa.

Fortumin yhtiökokous päätti hylätä viime vuotta koskevan johdon palkitsemisraportin torstaina. Yhtiökokouksen tekemä päätös on neuvoa-antava, ja palkitsemisesta päättää lopulta yhtiön hallitus.

Valtioneuvoston kanslian neuvotteleva virkamies Jukka Ohtola kertoi torstaina, että valtio oli eri mieltä palkitsemisohjelman mittausjaksosta. Hän kertoi palkitsemisohjelman mittausperiodia muutetun niin, että vuosien 2022–2023 vaikutuksia osakearvoon ei huomioitaisi lainkaan, vaan palkitseminen perustuisi vuoteen 2021.

Tämä johtaisi yhtiön johdon runsaampaan palkitsemiseen.

Siltarahoitusjärjestely sisälsi rajoituksia johdon palkitsemiseen

Fortumin syyskuussa 2022 solmittu siltarahoitusjärjestely sisälsi johdon palkitsemista koskevia rajoituksia.

Sopimuksen mukaan yhtiön hallituksen palkkioita ei koroteta vuosina 2022 ja 2023. Lisäksi yhtiön johtoryhmän jäsenille ei makseta lyhyen tai pitkän aikavälin kannustinpalkkioita, jotka kertyvät vuosilta 2022 ja 2023. Johtoryhmän palkkoja ei myöskään koroteta näinä vuosina.

Valtio antoi Fortumille siltarahoitusta viime syksynä valtion omistaman sijoitusyhtiö Solidiumin kautta, joka kertoi lainaavansa Fortumille yhteensä 2 350 miljoonaa euroa siltarahoitusta.

Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo on yhtiön mukaan ansainnut aiemman hallituksen päätöksen mukaan vuosina 2020–2022 sekä 2021–2023 osakepalkkio-ohjelmista yhteensä 50 498 osaketta, joiden arvo ennen verojen vähentämistä on tällä hetkellä noin 700 000 euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut