Ruotsin suurimman eläkeyhtiön toimitusjohtaja sai potkut – hukkasi yli 1,7 miljardia euroa kriisipankkeihin

Taustalla miljarditappiot sijoituksista nurin menneisiin pankkeihin.

Ruotsin suurinta eläkeyhtiötä luotsannut toimitusjohtaja Magnus Billing on saanut potkut.

Billing sai lähtöpassit Alectan johdosta, koska eläkevakuuttaja oli hänen aikanaan hukannut liki 20 miljardia kruunua eli 1,75 miljardia euroa sijoittamalla kevään pankkimyllerryksessä nurin menneisiin amerikkalaisiin pienpankkeihin, kuten viime kuussa kaatuneisiin Silicon Valley Bankiin ja Signature Bankiin sekä kaatumisen partaalla keikkuneeseen First Republic Bankiin.

Varatoimitusjohtaja Katarina Thorslund nimitettiin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi.

Vielä viikko sitten Billing vakuutti uutistoimisto TT:n haastattelussa, että hänellä on yhtiön hallituksen täysi luottamus. Hallitus ilmoitti kuitenkin tiistaina, että luottamus on heikentynyt.

”Tappiot ovat vakavasti heikentäneet luottamusta Alectan sijoitustoimintaan”, hallitus ilmoitti tiedotteessa. Toimitusjohtajan lisäksi myös Alectan osakesijoituksista vastannut johtaja sai potkut.

Alectan ongelmat kärjistyivät, kun Silicon Valley Bank meni nurin maaliskuun alussa. Alectalla oli suuria sijoituksia kaikkiin kolmeen pankkiin ja se joutui myymään omistuksensa hintaan, joka tuotti sille yhteensä 19,6 miljardin kruunun tappiot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut