Nyt on aika hakea verovähennyksiä, muista erityisesti nämä – työmatkojen maskikuluja voi vielä vähentää

Esitäytetyt veroilmoitukset ovat nyt Omavero-palvelussa.

Palkan- ja eläkkeensaajat saavat esitäytetyn veroilmoituksen Omavero-palveluun viimeistään torstaina. Ilmoitukseen täytetään esimerkiksi matkakulut ja kotitalousvähennykset.

Nyt on aika ilmoittaa tietoja viime vuoden verotukseen. Palkan- ja eläkkeensaajat saavat esitäytetyn veroilmoituksen Omavero-palveluun viimeistään tänään torstaina. Täydentämisen määräpäivät ovat toukokuussa.

Veroilmoitukseen täytyy täyttää sellaiset tulotiedot, joista Verohallinto ei välttämättä saa tietoa muuten. Ilmoitukseen täytetään myös esimerkiksi matkakulut ja kotitalousvähennykset. Esimerkiksi etätöitä tehneitä muistutetaan työhuonevähennyksestä. Se voi kattaa valon, sähkön, lämmön ja siivouksen sekä kalusteet, kuten työtuolin tai työpöydän. Matkakuluja voi vähentää vain niiltä päiviltä, kun on käynyt työpaikalla.

Mitä?

Vähennykset

Voit saada verotuksessa erilaisia vähennyksiä, jotka pienentävät veron määrää. Tietyt vähennykset täytyy ilmoittaa itse.

Vähennykset voi ilmoittaa verokortille tai veroilmoitukseen.

  • Kotitalousvähennys

  • Matkakulut

  • Tulonhankkimismenot

  • Elatusvelvollisuusvähennys

  • Tulontasaus

  • Lahjoitusvähennys

  • Veronmaksukyvyn alentumisvähennys

  • Vähennykset pääomatuloista

  • Vuokratuloista vähennykset

Työmatkojen maskikuluja voi vielä vähentää

Verohallinto muistuttaa myös, että koronan vuoksi maskia työmatkoilla käyttäneet voivat vielä vähentää maskikuluja verotuksessa. Mahdollisuus koskee viime vuoden alussa kertyneitä maskikuluja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antama maskisuositus poistui 14. huhtikuuta 2022. Maskien kustannukset voi vähentää matkakuluina ajalta 1.1.–14.4.2022, jos on tuolloin käyttänyt maskia joukkoliikenteessä kodin ja työpaikan välisillä matkoilla ja on ostanut maskit itse.

Vähennyksen määrä on kaksi euroa jokaiselta arkipäivältä. Matkakuluissa on 750 euron omavastuu.

Kuitenkaan esimerkiksi mahdollista sähkövähennystä ei ilmoiteta veroilmoituksella nyt vaan vasta vuoden päästä, sillä vähennystä voi saada vain tämän vuoden tammi-huhtikuun sähkönkulutuksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut