Kiilto oy:n muutosneuvottelut päättyivät 17 henkilön irtisanomiseen

Neuvottelut päättyivät viikkoa määräaikaa aiemmin.

Kiilto oy:n muutosneuvottelut alkoivat 13. helmikuuta ja ne saatiin päätökseen 20. maaliskuuta. Perheyritys pitää kotipaikkaansa Lempäälässä, jossa sillä on myös noin 200 henkilöä työllistävä tehdas.

Aamulehti

Lempäälässä kotipaikkaansa pitävä Kiilto oy on saanut päätökseen muutosneuvottelut, jotka koskivat ylempiä toimihenkilöitä, toimihenkilöitä ja työntekijöitä. 17 henkilöä irtisanottiin ja yksi irtisanoutui itse.

Neuvottelut koskivat kaikkiaan 24 henkilön työsuhdetta. ”Neuvottelujen aikana tarkennettiin määrää, ja meillä oli joitain irtisanomisehtoisia toimenkuvamuutoksia. Kaikki henkilöt ottivat ne tehtävät vastaan”, kertoo Kiilto oy:n toimitusjohtaja Anssi Asikainen.

Neuvottelujen kohteena olivat yhtiön harkitsemat työnantajan tuotannollisista ja toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvat sopeuttamistoimet, niiden perusteet ja henkilöstövaikutukset.

Muutosneuvotteluiden taustalla olivat rakentamisen ja teollisuuden liimojen ja paloneston liiketoiminta-alueiden markkinatilanteessa tapahtuneet muutokset sekä vetäytyminen Venäjältä.

Muutosneuvottelut alkoivat 13. helmikuuta ja olisivat voineet päättyä viimeistään 27. maaliskuuta.

Asikainen kertoo, että neuvottelut todettiin päättyneiksi 20. maaliskuuta työntekijä- ja työnantajaosapuolten osalta. ”Etenimme nopealla aikataululla, jolloin epävarmuus poistuu työntekijöiltä aiemmin.”

Mikä?

Kiilto Family Group

Kemianteollisuuskonserni, jolla on neljä liiketoiminta-aluetta: rakentaminen, teollisuuden liimat ja palonesto, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet

Konsernilla on kaikkiaan noin 800 työntekijää, joista vajaa 200 Lempäälässä.

Suomessa tehtaita on Lempäälän lisäksi Turussa, Forssassa ja Hankasalmella. Suomen ulkopuolella toimipisteitä Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Liettuassa, Latviassa, Puolassa ja Ukrainassa.

Liikevaihto vuonna 2021 oli 261 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 18,2 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut