Euroopan pörssit nousivat Wall Streetin vedossa, pankkiosakkeet vahvistuivat

Katseet kääntyvät Fedin korkopäätökseen - tuleeko keskiviikkona 0,25 prosenttiyksikön korotus?

Sveitsin finanssivalvonta määräsi verrattain riskipitoisten AT1-velkakirjojen mitätöinnistä noin 16 miljardin euron edestä osana sopimusta, jolla Credit Suisse myytiin UBS:lle.

| Päivitetty

Wall Streetiltä maanantaina lähtenyt osakemarkkinoiden nousuvire jatkui tiistaina Euroopan pörsseissä. Varsinkin pankkiosakkeet olivat nousussa, kun huolet pankkisektorin ongelmista näyttivät hälvenevän.

Lontoossa ja Frankfurtissa keskeiset osakeindeksit vahvistuivat tiistaina lähes kaksi prosenttia.

Helsingissä pankkimyllerryksessä siipeensä saanut Nordea päätyi 3,6 prosenttia plussalle. Stockmann kiri yli neljä prosenttia, kun analyysiyhtiö Inderesarvioi tavarataloyhtiön näkymät aiempaa paremmiksi. Pörssin yleisindeksi sulkeutui kahden prosentin nousuun.

Katseet kääntyvät nyt kohti Yhdysvaltojen keskuspankki Fediä, joka kertoo korkopäätöksensä keskiviikkona. Fediltä on odotettu 0,25 prosenttiyksikön korotusta ohjauskorkoon, mutta viime päivien vellonta on herättänyt spekulaatioita, että nosto saattaisi sittenkin jäädä tekemättä.

Yellen tyynnytteli

Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Janet Yellen rauhoitteli tiistaina huolia maan pankkisektorista. Pankkialan kokouksessa puhunut Yellen sanoi, että tilanne on vakaantumassa.

Pankit Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa ovat olleet viime aikoina puristuksessa, kun luottamuspula alkoi yhdysvaltalaisten Silicon Valley Bankin ja Signature Bankin kaatumisesta toissa viikolla.

Yellenin mukaan talletusten poisveto alueellisista pankeista on tasaantunut sen jälkeen kun viranomaiset tarttuivat toimiin kriisin rajoittamiseksi.

”Toimemme olivat välttämättömiä Yhdysvaltojen laajemman pankkisektorin suojelemiseksi. Vastaavia toimia saatetaan tarvita, jos pienemmät instituutiot joutuvat talletuspaon kohteeksi”, Yellen sanoi.

”Uskon, että toimemme vähensivät uusien pankkikriisien riskiä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut