Financial Times: Sveitsiläispankki UBS ostaa Credit Suissen reilulla 2 miljardilla dollarilla

Lehden mukaan UBS nosti aiempaa tarjoustaan yli kaksinkertaiseksi ja kaupat oli määrä solmia vielä sunnuntain aikana.

Pankkijätin Credit Suissen kyltti kuvattiin 4. marraskuuta 2020.

19.3. 19:28 | Päivitetty 19.3. 20:00

Sveitsiläispankki UBS on ostamassa vaikeuksiin joutuneen pankkijätin Credit Suissen reilulla kahdella miljardilla dollarilla eli vajaalla 1,9 miljardilla eurolla, kertoo Financial Times lähteisiinsä pohjaten.

UBS:n kerrotaan nostaneen sunnuntaina aiempaa enintään miljardin dollarin ostotarjoustaan, mutta silti osakkeista maksettava summa on vain murto-osa siitä, mikä niiden arvo oli perjantaina pörssipäivän päätteeksi.

Sveitsiläispankki UBS oli sunnuntaina ostamassa vaikeuksiin joutunutta pankkijättiä Credit Suissea reilulla kahdella miljardilla dollarilla eli vajaalla 1,9 miljardilla eurolla, kertoi talouslehti Financial Times lähteisiinsä pohjaten.

UBS:n kerrottiin nostaneen aiempaa enintään miljardin dollarin ostotarjoustaan. Tästä huolimatta osakkeista maksettava summa on vain murto-osa siitä, mikä niiden arvo oli perjantaina pörssipäivän päätteeksi.

Sveitsiläispankin markkina-arvo oli Bloombergin mukaan perjantain päätteeksi noin 7,4 miljardia Sveitsin frangia eli noin 7,5 miljardia euroa.

Financial Timesin lähteiden mukaan kaikkia Credit Suissen osakkeita koskeva kauppa oli määrä allekirjoittaa vielä sunnuntaina.

Sveitsin viranomaisten on kerrottu aikovan ohittaa muun muassa tavallisesti vaadittava osakkeenomistajien äänestys pikaisella lakimuutoksella. Normaalisti vastaavanlaiseen kauppaan menisi äänestyksineen maan lakien mukaan vähintään kuusi viikkoa.

Kauppa haluttiin maaliin ennen kuin pörssit aukeavat

Neuvotteluita on tehty Sveitsissä kuumeisesti, sillä kauppa on haluttu maaliin vielä ennen kuin markkinat avautuvat maanantaina.

Sunnuntaina Bloomberg kertoi, ettei vaikeuksiin joutunut Credit Suisse ollut tyytyväinen UBS:n alkuperäiseen noin 930 miljoonan euron suuruiseen tarjoukseen.

Credit Suisse uskoi tarjouksen olevan liian alhainen ja vahingoittavan osakkeenomistajia sekä työntekijöitä, joilla on yhtiön osakkeita.

Osa Bloombergin lähteistä kertoi sunnuntaina, että sveitsiläisviranomaiset olivat vastatuulessa jopa harkinneet varavaihtoehtona Credit Suissen osittaista tai täyttä kansallistamista, jos UBS:n ostoaikeet kariutuvat, koska aika loppuu kesken.

Financial Timesin mukaan UBS:n ja Credit Suissen fuusio olisi Euroopan merkittävin pankkiyhdistyminen sitten finanssikriisin.

Credit Suissen kurssi lähti kuluneella viikolla syöksyyn Saudi-Arabian suurimman liikepankin Saudi National Bankin kerrottua, ettei se ole nostamassa enää omistusosuuttaan Credit Suissesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut