Kaleva Median muutosneuvottelut päättyivät: enintään 49 työntekijää irtisanotaan, sunnuntain paperilehdestä luovutaan

14.3. 15:02 | Päivitetty 14.3. 15:25

Kaleva Mediaan kuuluvan Kaleva365 Oy:n muutosneuvottelut ovat päättyneet. Medialiiketoiminnasta irtisanotaan enintään 49.

Valtaosa irtisanomisista koskee jakelua, mutta myös toimituksissa tulee irtisanomisia. Kalevan sunnuntain paperisen lehden jakelusta luovutaan.

”Muutokset ovat seurausta rajusti kohonneista painon ja jakelun kustannuksista”, sanoo Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen tiedotteessa.

Myös paikallislehti Raahen Seudun ilmestymiseen tulee muutoksia. Maanantain lehti jää huhtikuussa pois ja Raahen Seutu ilmestyy jatkossa keskiviikkoisin ja perjantaisin. Samalla Raahelaisen ilmestymispäivä vaihtuu perjantaista keskiviikolle.

Yhtiö kertoo tiedotteessa, että Kaleva Median käyttämän painopaperin hinta kaksinkertaistui viime vuonna Venäjän hyökkäyssodan ja sen aiheuttamien, koko Euroopan laajuisten painopaperin saatavuusongelmien takia.

Yhtiö lisäksi kertoo, että polttoaineiden hinnan nousun myötä myös jakelun kustannukset ovat nousseet merkittävästi.

”Erityisen suuri vaikutus sillä on Kaleva Median kaltaisessa yhtiössä, jossa jakelualueet ovat laajoja ja harvaan asuttuja. Posti on nostanut hintojaan yli 20 prosenttia”, yhtiö kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut