Pörssipäivä alkoi rauhallisesti Helsingissä, kurssilasku jatkui Japanissa

Yhdysvaltojen pankkisektorin ongelmat ovat hermostuttaneet sijoittajia eri puolilla maailmaa.

14.3. 10:10

Pörssiaamu on alkanut suuntaa hakien Helsingin pörssissä eilisen alamäen jälkeen. Kun kauppaa oli käyty tunnin verran, liikkui OMXH-yleisindeksi 0,59 prosenttia plussalla.

Vaihdetuimpien osakkeiden kärjessä oli Nordea, jonka osakekurssi oli aamun notkahduksen jälkeen kääntynyt nousuun ja liikkui noin 0,76 prosentissa. Vaihdetuimmista pankkiosakkeista myös Sammon osakekurssi pinnisteli plussan puolelle 0,02 prosenttiin. Vahvin nousija vaihdetuissa oli Metsä Board, jonka osakekurssi oli vahvistunut 2,43 prosenttia. Sitä vastoin Nokian Renkaiden osakekurssi oli laskenut 0,82 prosenttia.

Myös Saksassa pörssipäivä on alkanut nousutunnelmissa, sillä DAX-indeksi on kohonnut 0,57 prosenttia.

Pörssikurssit saivat eilen kylmää kyytiä Euroopan suurilla osakemarkkinoilla, koska Silicon Valley Bankin (SVB) kaatuminen Yhdysvalloissa on hermostuttanut sijoittajia maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi Frankfurtin pörssin DAX-indeksi heikkeni noin kolme prosenttia. Suomessakin osakkeet halpenivat tuntuvasti, ja Helsingissä pörssin yleisindeksi päätyi runsaat kaksi prosenttia pakkaselle.

Kurssilasku jatkui tänään Tokiossa, jossa Nikkei-indeksi jäi 2,2 prosenttia miinukselle pörssipäivän päätteeksi. Laaja-alaisempi Topix painui lähes 2,7 prosenttia.

Perjantaina kerrottiin, että yhdysvaltalainen talletussuojasta vastaava viranomainen FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) ottaa hallintaansa vaikeuksiin ajautuneen kalifornialaisen SVB:n. Huonot uutiset saivat jatkoa sunnuntaina, kun yhdysvaltalaisviranomaiset kertoivat myös Signature Bankin sulkemisesta. Samalla viranomaiset kuitenkin lupasivat, että tallettajat saavat rahansa takaisin molemmista pankeista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut