Gigantti aloittaa muutos­neuvottelut, sataa uhkaavat potkut

Neuvottelut koskevat lähes tuhatta ihmistä.

Gigantilla on Suomessa 42 myymälää, joista yksi sijaitsee Vantaan Tammistossa.

13.3. 11:41 | Päivitetty 13.3. 12:14

Kodinelektroniikkaketju Gigantti aloittaa muutosneuvottelut torstaina. Neuvotteluiden piirissä on 960 Gigantin työntekijää yhteensä 21 myymälässä.

Neuvottelut voivat johtaa enintään 150 työntekijän ”työsuhteen olennaisten ehtojen muutoksiin, osa-aikaistamisiin ja työsuhteen päättämisiin”, Gigantti kertoo tiedotteessaan. Irtisanomis­tarpeen arviona on enintään sata työntekijää.

Gigantilla on Suomessa 42 myymälää, ja se työllistää yli 1 600 ihmistä. Ketju on osa Norjassa toimivaa Elkjøp-konsernia, joka kuuluu englantilaisen kodin­elektroniikka­ketjun Currys plc:n omistukseen.

Elkjøp aloitti alkuvuonna sopeutustoimet Nordic- ja ketju­organisaatiossaan vastatakseen ”muuttuneeseen markkinaan”, Gigantti kertoo.

”Pohjoismainen kulutuselektroniikan markkina on ollut jo useita kuukausia erittäin vaikeassa tilanteessa. Myös suomalaisten kuluttajien luottamus talouteen on edelleen ennätys­alhaalla, ja samaan aikaan globaalisti kasvanut kustannustaso ja korkea inflaatio vaikuttavat liiketoimintaan”, ketju kertoo. ”Valitettavasti käännettä parempaan ei ole lähitulevaisuudessa näkyvissä.”

Muutosneuvotteluilla pyritään muun muassa yhdenmukaistamaan tukitoimintoja ja muuttamaan myymälöiden johtamisjärjestelmiä. ”Gigantissa muutokset tarkoittivat muun muassa henkilöstökulujen vähennyksiä pääkonttorilla ja muita säästöpaketteja yrityksen eri sektoreilla”, ketju kertoo.

Muutosneuvottelut kestävät kuusi viikkoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut