Teollisuuden uudet tilaukset ylsivät pieneen kasvuun tammikuussa – myös tuotanto kasvoi

Paperiteollisuudella isoin kasvu tilausten arvossa.

Paperiteollisuudella isoin kasvu tilausten arvossa. Kuvassa on Nokialla sijaitsevan Essityn tehtaan papereita vuodelta 2020. Sittemmin Essity on sulkenut pehmopaperikoneen Nokialta vuonna 2021.

10.3. 8:29 | Päivitetty 10.3. 8:53

Helsinki

Teollisuuden uudet tilaukset olivat tammikuussa arvoltaan 0,5 prosenttia suuremmat kuin vuosi sitten, kertoo Tilastokeskus.

Kasvua kertyi paperiteollisuudessa ja kemianteollisuudessa. Paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksessa uusien tilausten arvo oli 17,9 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Metalliteollisuudessa tilaukset vähenivät 4,8 prosenttia.

Akavan pääekonomisti Pasi Sorjonen huomautti tviitissä, että tuottajahinnat ovat samassa ajassa kohonneet hieman yli 10 prosenttia.

”Voidaan kai sanoa, että tilausten määrä on pudonnut jokseenkin saman verran eli aika paljon.”

Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki arvioi tilausten kasvun vaisuksi.

Tilausten lisäksi myös työpäiväkorjattu teollisuustuotanto kasvoi ja oli tammikuussa 0,7 prosenttia suurempi kuin joulukuussa ja 4,3 prosenttia suurempi kuin viime vuoden tammikuussa.

Tuotanto kasvoi edellisestä kuukaudesta eniten kaivostoiminnan ja louhinnan toimialalla sekä metsäteollisuudessa. Vuoden takaiseen verrattuna kasvua oli eniten sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollon toimialalla sekä metalliteollisuudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut