Asuntosijoittajat joutuivat vaikeaan tilanteeseen, yksiöistä halutaan nyt eroon Tampereella – ”En kerta kaikkiaan olisi pari vuotta sitten uskonut”

Tampereella oli alkuvuonna yksiöitä myynnissä 31 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Asuntosijoittajat kärsivät kustannusten ja korkojen noususta, ja osa myy sijoituksiaan pois. Myyntiajat ovat pidentyneet ja kilpailu vuokralaisista kasvaa.

”Jos on pari vuotta sitten ostanut kalliilla asunnon, omiaan voi olla nyt vaikea saada pois”, sanoo tamperelaisen kiinteistönvälitystoimiston Muutos LKV:n yrittäjä Janne Savolainen sanoo. Aamulehti kuvasi Savolaisen asunnossa, jota hän välittää Tampereen Sorsapuistosta.

9.3. 5:00 | Päivitetty 10.3. 15:07

Aamulehti

”Mitään joukkohysteriaa ei ole asuntosijoittajissa nähtävissä, mutta pientä stressinpoikasta kyllä”, sanoo tamperelaisen kiinteistönvälitystoimiston Muutos LKV:n yrittäjä Janne Savolainen.

Asuntosijoittamisen tuoton kutistuminen on osaltaan lisännyt myynnissä olevien asuntojen määrää. Asuntopalvelu Etuovi.comin luvut kertovat, että Tampereella oli tämän vuoden tammi-helmikuussa kaupan 761 yksiötä, mikä on 31 prosenttia enemmän kuin tammi-helmikuussa vuosi sitten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut