Solitalla nyt jo kolmas henkilöstöanti – Yhtiön työntekijöistä yli 660 omistaa yhtiön osakkeita

Henkilöstö omistaa yhtiöstä nyt vajaan kolmanneksen. Myös yhtiön johto jatkaa osakkeenomistajina.

Solitan toimitilat sijaitsevat Technopoliksessa Tampereen Peltokadulla. Kuva otettiin 18.1.2023.

28.2. 7:07

Aamulehti

Tamperelainen teknologiayritys Solita on järjestänyt kolmannen henkilöstöantinsa. Solitan työntekijöistä nyt jo yli 660 kuuluu yhtiön osakkeenomistajiin. Mahdollisuutta sijoittaa yritykseen tarjottiin Solitan kaikille 1 600 työntekijälle Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Belgiassa, Saksassa ja Virossa.

Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos kertoo, että minimisijoitus oli 2 500 euroa ja keskimääräinen sijoitus vähän yli 10 000 euroa. ”Maksimi meni yli 100 000 euron. Tämä on iso luottamuksen osoitus Solitan porukalta tähän meidän yhteiseen juttuumme.”

Lindroosin mukaan henkilöstö omistaa yhtiöstä nyt vajaan kolmanneksen. Uusia sijoittajia lähti tässä annissa mukaan noin 170. Myös yhtiön johto jatkaa osakkeenomistajina.

Keino sitouttaa

Yhtiö toteutti ensimmäisen henkilöstöantinsa vuonna 2018, sen jälkeen kun kasvusijoitusyhtiö Apax Digital Fund oli ostanut enemmistön Solitasta.

Henkilöstöannilla työntekijät pyritään sitouttamaan yritykseen. ”On hienoa, että olemme pystyneet rakentamaan yhteisöä niin, että iso osa työntekijöistämme on myös omistajina matkassa. Henkilöstöomistus on yksi keino sitouttaa, mutta yrityskulttuuri, meidän jengi, teknologiat sekä mielenkiintoiset ja haastavat asiakashankkeet ovat varmasti vielä tärkeämpiä.”

Lindroosin mukaan Solita on aina ollut työyhteisö, jossa henkilöstö viihtyy ja pysyy pitkään. ”Lähtövaihtuvuutemme on isojen yhtiöiden pienimpiä Pohjoismaissa ja työntekijätyytyväisyytemme toimialan korkeimpia Euroopassa.”

Lindroos ei sulje pois mahdollisuutta, että Solita listautuisi pörssiin tulevaisuudessa. Mitään konkreettisia suunnitelmia sen suhteen ei kuitenkaan ole. ”Kaikki polut ovat avoimina. Keskitymme kehittämään yhtiötä ja sitten ajallaan haemme strategiaamme sopivan omistajan. Meillä ei ole kiirettä minnekään.”

Lindroosin mukaan Solita on nyt toimialalleen kenties parhaiten sopivan pääomasijoittajan kelkassa, joka ymmärtää hyvin myös yhtiön arkea.

Mikä?

Solita

Tampereella vuonna 1996 perustettu teknologia-, data- ja designyritys.

Yhtiöllä on 20 toimipistettä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Belgiassa, Saksassa ja Virossa.

Työntekijöitä kaikkiaan 1 600. Suomessa solitalaisia on yhteensä noin 1 150 ja Tampereella noin 440.

Asiakkaita ovat esimerkiksi Kone, Fortum, UPM, S-ryhmä, Colruyt, Proximus, Ponsse ja Fintraffic.

Vuodesta 2018 enemmistöomistajana pääomasijoitusyhtiö Apax Digital.

Vuonna 2021 Solitan liikevaihto oli 125 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 15,9 miljoonaa euroa.

Vuoden 2022 tilinpäätöstä ei ole vielä vahvistettu, mutta toimitusjohtaja Ossi Lindroosin mukaan liikevaihto oli 200 miljoonaa euroa ja käyttökate (oikaistu) 29,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön pääkonttori on Tampereella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut