Tämä lempääläläisyritys tekee nyt kovaa kasvua ja miljoona­tulosta hyvinvoinnilla – Näin uusi toimitusjohtaja aikoo valloittaa Euroopan markkinat

Lempäälässä hyvinvointituotteita valmistava Puhdistamo tähyää seuraavaksi Suomen apteekkeihin ja Euroopan markkinoille.

Jatkuvasti kasvaneella Puhdistamolla on edelleen laajentumissuunnitelmia. Tuore toimitusjohtaja Carl-Gustaf Elfving on työskennellyt aiemmin muun muassa L'orealilla. Lempäälässä Puhdistamon valmisvarastossa tilaa noin 1 200 neliömetriä.

20.2. 6:00

Aamulehti

Lempäälän Marjamäessä oleva Puhdistamon tontti on rakennettu täyteen, mutta yrityksen laajentumissuunnitelmia se ei ole hillinnyt. Muun muassa ravintolisiä, vitamiineja, energiajuomia ja superfoodeja valmistava Puhdistamo haluaa laajentua Euroopan markkinoille. Yrityksen tuotteita myydään nyt Suomen lisäksi Ruotsissa ja Tšekissä.

Euroopan markkinoita valloittamaan lähtee uusi toimitusjohtaja Carl-Gustaf Elfving. Hän aloitti maanantaina 13. helmikuuta. Toimitusjohtajana aiemmin toiminut Henri Valonen siirtyi kaupalliseksi johtajaksi.

Yritys on perustettu vuonna 2009 ja aluksi se toi maahan muiden brändien superfood-tuotteita. Oma valmistus aloitettiin vuonna 2010. Ensimmäisen kerran myynti ylitti miljoonan euron rajan vuonna 2014.

Tuotteet valmistetaan pääosin Lempäälässä, jossa on noin 60 työntekijää. Juomat ja patukat valmistetaan muualla. Puhdistamolla on toimipisteet myös Helsingissä ja Tukholmassa.

Kuka?

Carl-Gustaf Elfving

Syntynyt 26.10.1979 Kööpenhaminassa.

Asuu Ruotsissa.

Perhe: vaimo ja kolme lasta, kaksi koiraa.

Harrastukset: urheilu, jooga, musiikki ja matkailu.

Lempibändi: Nahko And Medicine For The People.

Tuotantotyöntekijä Maija Lehto pakkaa d-vitamiinipurkkeja laatikoihin. Tuotantolinjalta valmistuu kahdeksan 120 kappaleen purkkia minuutissa.

Hyvinvointi kiinnostaa

Elfving kiinnostui Puhdistamosta, koska sen kansainvälinen kiinnostavuus houkutteli. ”Tuotteet ovat jo nyt osoittaneet kansainvälisen kilpailukykynsä, ja onkin mahtavaa päästä mukaan rakentamaan yritystä, josta suomalaiset voivat olla ylpeitä.”

Myös 1,5 vuoden kokemus startup-yritys Inika Superfoodsin toimitusjohtajana vaikutti. ”Kokemus tuo näkemystä startup-yrityksen toiminnasta, ja Puhdistamo on startup-henkinen.”

Myös se, että Elfving ja hänen perheensä ovat olleet pitkään kiinnostuneita kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista on ollut taustavaikuttajana. Pitkäaikainen kiinnostus terveyteen ja elintapoihin näkyy muun muassa siinä, että Elfving on kouluttautunut joogaohjaajaksi.

Elfving on työskennellyt monien kansainvälisten huippubrändien parissa muun muassa Louis Vuitton Moët Hennessyllä, Unileverilla, L'orealilla ja The Walt Disney Companylla. Lempäälässä toisena työpäivänään Puhdistamolla Elfving muistelee, että hänen ensimmäinen työpaikkansa oli yläkoulun tet-harjoittelussa lumilautamyymälässä.

Lue lisää:

Näin kaveriporukan superfood-harrastuksesta kasvoi miljoonafirma: "Viime viikolla palkattiin taas kolme uutta tekijää"

Trendijuoman suosio yllätti lempääläläisen maahantuojan – ”Asiakkaat jonottavat juomaa ja kaikki menee, mitä saamme”

Mikä?

Puhdistamo – Real Foods oy

Liikevaihto 2022 oli 19,1 miljoonaa euroa. Kasvua vuodessa 17,9 prosenttia. Vuodesta 2019 liikevaihto on lähes tuplaantunut.

Tilikauden tulos 2022 oli 1,6 miljoonaa euroa.

Työntekijöitä 2022 oli 81.

Toimitusjohtaja 13.2.2023 alkaen Carl-Gustaf Elfving.

Perustettu 2009 kaveriporukan harrastuksena.

Kaikki markkinat erilaisia

Ensimmäinen tehtävä tuoreena toimitusjohtajana on laajennussuunnitelmien läpikäyminen ja niiden täytäntöönpano yhdessä johtoryhmän kanssa. Elfving sanoo, että kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiminen on maailmalla iso megatrendi, ja Puhdistamolla on sitä tukevat tuotteet valmiina.

Ennen Eurooppaa tähtäimessä ovat suomalaiset apteekit. Tammikuussa on tuotu markkinoille Puhdistamo Pharma -tuotesarja. Puhdistamo aloitti marketeista, mutta uusi sarja lanseerattiin, koska apteekeista ostetaan edelleen paljon vitamiineja.

”Kaikki markkinat eroavat jollain tapaa toisistaan”, Elfving vastaa kysymykseen, miten Euroopan markkinat poikkeavat suomalaisista. ”Yhteistä kaikille on kuitenkin se, että pohjoismaiset tuotteet mieleltään puhtaiksi ja laadukkaiksi.”

Lempäälässä sadoista eri raaka-aineista valmistetaan noin 200 lopputuotetta. Vuodessa valmistuu noin 80 miljoonaa erilaista kapselia.

Kovakapseleihin täytetään Lempäälässä muun muassa vitamiinijauheilla. Puhdistamo taitaa olla ainoa, joka täyttää kovakapselit ilman lisä- tai täyteaineita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut