Olkiluoto 3 -voimalan käynnistyminen lykkääntyy taas

Ydinvoimalan säännöllisen sähköntuotannon alkupäivää lykättiin jo kolmatta kertaa viikon sisällä.

Olkiluoto 3:n säännöllisen sähköntuotannon alkupäivää on lykätty toistuvasti. Koekäytössä laitos on jo tuottanut sähköä.

16.2. 14:13

Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktorin käynnistyminen lykkääntyy kuudella päivällä huhtikuulle.

Voimalan omistava Teollisuuden Voima kertoo verkkosivuillaan, että voimalan säännöllinen sähköntuotanto on nyt määrä alkaa 4. huhtikuuta.

Viimeksi laitoksen säännöllisen sähköntuotannon alkua lykättiin maanantaina, jolloin kerrottiin, että se alkaisi 29. maaliskuuta. Tätä ennen alkua lykättiin lauantaina viidellä päivällä.

TVO:n mukaan laitosyksikön sähköntuotanto jatkuisi koekäytössä 3. maaliskuuta miltei täydellä teholla.

TVO:n mukaan laitostoimittaja Areva-Siemens-konsortion turbiinilaitokselle tekemät tarkastukset ovat valmiit. Laitosyksikön käynnistyksen yhteydessä havaittiin kuitenkin venttiilivika, joka korjataan kylmässä sammutetussa tilassa vielä ennen koekäytön jatkamista.

Olkiluodon kolmas reaktori on käynnistyessään reippaasti myöhässä aikataulustaan, sillä sen piti alun perin alkaa tuottaa sähköä lähes 14 vuotta sitten toukokuussa 2009.

Tuoreet ongelmat alkoivat viime vuoden syksyllä, kun voimalan turbiinilaitoksella sijaitsevien syöttövesipumppujen juoksupyörissä havaittiin säröjä.

Uudelleen hajoamisen välttämiseksi laitokseen suunniteltiin aiempaa kestävämmät juoksupyörät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut