Kiillon Venäjän-liiketoimintojen päättymiselle vahvistus – tuotantolaitokset ja työntekijät siirtyneet uusille omistajille

Kiillon kaikkien Venäjän-tytäryhtiöiden myynti on saatu päätökseen Venäjän viranomaisten hyväksyntöjen myötä. Siirtymäaikojen jälkeen Kiilto tai Kiillon brändit eivät tule jatkamaan Venäjällä.

Perheyritys Kiilto oy pitää kotipaikkaansa Lempäälässä, jossa sillä on myös vajaa 200 henkilöä työllistävä tehdas.

10.2. 19:05

Aamulehti

Lempäälässä kotipaikkaansa pitävä perheyritys Kiilto kertoo, että kaikkien sen Venäjän toimintojen myynti on saatu päätökseen.

Yhtiö on jo aiemmin ilmoittanut sopineensa kaupoista venäläisten Bergauf Groupin ja O3 Chemicalsin kanssa, mutta nyt myös Venäjän viranomaiset ovat hyväksyneet kaupat.

Kauppojen myötä Kiillon kolme tuotantolaitosta ja noin 200 työntekijää Venäjällä ovat siirtyneet uusille omistajille, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Kiillon tytäryhtiöt AO Kiilto-Klei, OOO Kiilto Family ja OOO Kiilto-Klei Ramenskoe siirtyivät Bergauf Groupin omistukseen kaupoissa, joista sovittiin jo heinäkuussa. Bergauf Group on yksi Venäjän suurimmista rakennuskemikaalien valmistajista.

Tytäryhtiö OOO Kiilto Clean puolestaan myytiin syyskuussa sovittujen kauppojen mukaisesti teollisten pinnotteiden valmistaja O3 Chemicalsille, jolla on vuodesta 2020 lähtien ollut ammattisiivous- ja desinfiointiaineita valmistava tehdas Rostovin alueella.

Lue lisää: Kiilto teki kaupat Venäjällä toimivista tytäryhtiöstään

Mikä?

Kiilto Family Group

Kemianteollisuuskonserni, jolla on neljä liiketoiminta-aluetta: rakentaminen, teollisuuden liimat ja palonesto, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet. Perustettu vuonna 1919.

Liikevaihto vuonna 2021 oli 261 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 18,2 miljoonaa euroa.

Konsernilla on kaikkiaan noin 800 työntekijää, joista vajaa 200 Lempäälässä. Toimintaa 11:ssa maassa. Suomen-tehtaat Lempäälässä, Turussa, Forssassa ja Hankasalmella. Tehtaita myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Ukrainassa Kiovassa Kiillolla on yhteensä 20 työntekijää konttorissa, varastossa ja pakkaamossa. Valko-Venäjällä Minskissä Kiillolla oli toimisto ja viiden hengen myyntitiimi.

Venäjän osuus liikevaihdosta oli 10 prosenttia

Siirtymä uusille omistajille toteutetaan yhtiön mukaan pakotteita ja lainsäädäntöä noudattaen sekä henkilöstön turvallisuudesta huolehtien.

Kiilto kertoo, ettei yhtiöiden myynnissä ole kysymys taloudellisen voiton tavoittelusta, vaan laillisesta tavasta poistua Venäjän markkinoilta.

Venäjän osuus Kiillon liikevaihdosta oli noin 10 prosenttia vuonna 2021. Kiillon toiminta Valko-Venäjällä on päättynyt keväällä 2022. Valko-Venäjän-yhtiön virallinen lopetus tapahtuu Kiillon mukaan helmikuun 2023 aikana.

Yritys alkoi etsiä laillista tapaa poistua Venäjän markkinoilta maaliskuussa 2022.

Aamulehti ei perjantaina tavoittanut Kiillon toimitusjohtaja Anssi Asikaista kommentoimaan kauppoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut