Teknologiateollisuuden työnantajat ja Pro hyväksyivät neuvottelutuloksen, lakko päättyy

Sopimus on kustannusvaikutuksiltaan samanlainen kuin muut tällä sopimuskaudella.

10.2. 10:52 | Päivitetty 10.2. 11:29

Helsinki

Teknologiateollisuuden työnantajat ja Ammattiliitto Pro ovat hyväksyneet torstai-iltana saavutetun neuvottelutuloksen teknologiateollisuuden ja suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden uudesta työehtosopimuksesta.

Sovun syntyminen merkitsee sitä, että Pron meneillään oleva lakko päättyy ja lauantaina uhkaamassa ollut uusi lakko peruuntuu. Lakot ovat koskeneet teknologiateollisuutta sekä suunnittelu- ja konsulttialalla työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevaan työpaikkaan. Samalla päättyi Pron suunnittelu- ja konsulttialalle julistama ylityökielto.

Prolla oli jo yksi kolmipäiväinen lakko viime viikolla. Toinen kolmipäiväinen lakko alkoi keskiviikkona, ja sen piirissä oli 18 yritystä. Lakko olisi päättynyt puolenyön aikaan, mutta päättyy sovun myötä etuajassa.

Lauantaina olisi alkanut viikon mittainen lakko, jonka piirissä olisi ollut 46 yritystä.

Uudet työehtosopimukset ovat kaksivuotisia. Syntyneiden sopimusten piirissä on noin 28 000 toimihenkilöä.

Työehtosopimuksissa palkkoja korotetaan tänä vuonna 3,5 prosentin ja ensi vuonna 2,5 prosentin kustannusvaikutuksella. Lisäksi kaikille maksetaan maaliskuussa 2023 reilun 400 euron kertaerä.

”Sopimus on kustannusvaikutukseltaan samanlainen kuin mitä tällä sopimuskaudella on jo sovittu. Olemme tyytyväisiä, että sopimus syntyi, vaikkakaan lakoilta ei tällä kertaa vältytty”, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo tiedotteessa.

Teknologiateollisuuden työnantajat pääsi jo viime viikolla sopuun Teollisuusliiton kanssa Suomen tärkeimpänä pidetyssä työriidassa. Sovittelu toimihenkilöiden palkoista venyi kuitenkin muutaman päivän pidemmäksi. Sovittelua johti sovittelija Jukka Ahtela.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut