Vientialoille uudet lakkovaroitukset: uusilla listoilla yli 10 Pirkanmaalla toimivaa yritystä

Uusien lakkojen toteutuminen tarkoittaisi työnseisauksia muun muassa Cargotecin, Koneen, Metso Outotecin ja Valmetin työpaikoilla Pirkanmaalla.

Uudet lakonuhat tarkoittaisivat toteutuessaan työnseisausta muun muassa Metso Outotecin toimipisteellä.

24.1. 13:33 | Päivitetty 24.1. 14:07

Aamulehti

Sekä Teollisuusliitto että ammattiliitto Pro jättivät tiistaina uudet lakkovaroitukset. Lakkovaroitukset koskevat yli kymmentä työpaikkaa Pirkanmaalla.

Uudet lakonuhat liittyvät palkkaneuvotteluihin, joissa on ollut erimielisyyksiä.

Teollisuusliiton uudet lakkovaroitukset koskevat 122:ta toimipaikkaa teknologiateollisuudessa sekä kemianteollisuudessa. Lakkovaroituksen kohteena olevissa toimipaikoissa työskentelee noin 11 400 työntekijää. Toimipaikkakohtaiset työnseisaukset ovat voimassa 8.2.–10.2.

Lakkouhka

Pirkanmaalla toimivat yritykset

Teollisuusliiton 8.–10. helmikuuta lakkouhan piiriin kuuluvat Pirkanmaalta ainakin:

Aurajoki oy (Pirkkala)

Cargotec Finland oy (Tampere)

ITA Nordic oy (Ylöjärvi)

Kemira Chemicals oy (Sastamala)

Kone Hissit oy (Tampere)

Konecranes Finland oy (Tampere)

Metso Outotec Finland oy (Tampere)

Patria Aviation oy (Tampere, Nokia, Pirkkala)

Purso (Nokia)

SSAB Europe oy (Akaa)

Tevo Lokomo oy (Tampere)

Valmet Technologies oy (Tampere, Valkeakoski)

Lähde: Teollisuusliitto.

Lakkovaroitusten lisäksi Teollisuusliitto pidentää teknologiateollisuuden, kemian perusteollisuuden sekä muovituoteteollisuuden ja kemian tuoteteollisuuden sopimusalojen ylityökieltojen voimassaoloa 10. helmikuuta saakka. Keskiviikon vastaisesta yöstä alkaen ylityökielto laajenee koskemaan myös öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuutta.

Ylityökiellot ja toimipaikkakohtaiset työnseisaukset eivät koske hätätyötä eivätkä sellaista työtä, joka on välttämätöntä hengen ja terveyden turvaamisen kannalta.

Aiemmin on kerrottu Teollisuusliiton lakkovaroituksesta, joka olisi 1.–3. helmikuuta ja koskisi teknologiateollisuuden, kemian perusteollisuuden sekä muovituoteteollisuuden ja kemian tuoteteollisuuden yrityksiä. Näihin kuuluvat Pirkanmaalta muun muassa Drillset ja Sandvik.

Neuvottelut Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n sekä Teollisuusliiton ja Kemianteollisuus ry:n välillä keskeytyivät tuloksettomina 16. tammikuuta.

Myös Pro ilmoitti uusista lakoista

Myös ammattiliitto Pro ilmoitti tiistaina uusista lakkovaroituksista teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle. Suunnittelu- ja konsulttialan lakot koskevat työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevaan työpaikkaan.

Molemmilla aloilla on voimassa koko aloja koskeva ylityökielto, joka on voimassa toistaiseksi.

Pron toinen lakko on 8.–10. helmikuuta ja kolmas lakko koskee 11.–17.2. työvuoroja. Toinen lakko koskee Pirkanmaalla muun muassa Konecranesin, Metso Outotecin, Patrian ja Valmetin pisteitä. Kolmas lakko koskisi Agco Powerin, GVR Finlandin, Konecranesin, Metso Outotecin ja Valmetin työpaikkoja.

Uudet lakot jatkavat aiemmin ilmoitettua kolmipäiväistä työtaistelua, joka alkaa 1. helmikuuta. Myös Pron lakkojen taustalla on erimielisyys palkoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut