Telia aloittaa muutos­neuvottelut – yli 100 työpaikkaa vaakalaudalla

Vastaavat neuvottelut käyntiin myös Ruotsissa ja Norjassa.

Teleoperaattori Telia aloittaa muutosneuvottelut. Yhtiön logo kuvattiin sen osavuosituloksen mediatilaisuudessa Helsingissä lokakuussa 2020.

17.1. 12:49

STT

Teleyhtiö Telia aloittaa muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa yli sadan työtehtävän päättymiseen, kertoo viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Leena Lie sähköpostiviestissä. Muutosneuvotteluista kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Neuvottelujen piirissä on noin 800 ihmistä ja ne koskevat Lien mukaan infrastruktuuri-liiketoimintaa, Common Products and Services -yksikköä ja osaa Suomen tukitoiminnoista.

Lie kertoo, että neuvotteluihin sisältyy suunnitelmia organisaatio­muutoksista, tehtävien päättymisistä ja uusien tehtävien avaamisesta. ”Päättyviä tehtäviä on reilu sata ja uusia avautuu useita kymmeniä. Luvut täsmentyvät neuvottelujen aikana”, Lie kirjoittaa.

Neuvotteluesitykset annettiin maanantaina. Telia työllistää Suomessa yhteensä noin 4 000 ihmistä. Lie kertoo, että vastaavat neuvottelut on käynnistetty myös Ruotsissa ja Norjassa.

Telia kertoi uusimmassa tulosjulkistuksessaan lokakuussa, että sen näkymät ovat heikentyneet energian kallistumisen ja korkojen nousun takia. Telia laski sen vuoksi näkymiään viime vuoden ja tämän vuoden käyttökatteesta. Telia julkaisee viime vuoden tilinpäätöksensä ensi viikon torstaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut