Verkkokauppa.com aloittaa muutosneuvottelut – vaakalaudalla 110 työpaikkaa

Verkkokauppa.com käynnistää tulos­parannus­ohjelman, jonka tuloksena yhtiö vähentää enintään 110 työntekijää.

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkan mukaan uudelleenjärjestelyt ovat välttämättömiä kilpailukyvyn parantamiseksi.

16.1. 10:43

Pörssiyhtiö Verkkokauppa.com antaa tulosvaroituksen ja kertoo aloittavansa liiketoiminnan sopeuttamisen. Yhtiö kertoo aloittavansa koko henkilöstöään eli noin 770 ihmistä koskevat muutosneuvottelut.

Mahdolliset irtisanomiset, osa-aikaistukset ja olennaiset muutokset työsopimuksiin koskevat enintään 110 henkilöä.

Verkkokauppa.comin mukaan sen tuotteiden kysyntä on laskenut. Taustalla on yhtiön mukaan heikentynyt kuluttajaluottamus ja yleinen talouden epävarmuus sekä ostovoimaa heikentävät inflaatio ja korkojen nousu.

Tämän vuoksi Verkkokauppa.com tehostaa valikoimaansa ja käynnistää tulos­parannus­ohjelman, johon liittyvät maanantaina alkavat muutosneuvottelut ja varaston arvoon liittyvä alaskirjaus.

Kuvaillaan välttämättömiksi

”Tällä hetkellä haastava markkinaympäristö ei anna edellytyksiä kasvuun ja samalla kasvanut kustannustaso heikentää tuloksentekokykyämme. Nyt tehtävillä toimenpiteillä haluamme varmistaa yhtiön tulevaisuuden kannattavuuden”, sanoo Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka tiedotteessa.

”Jo tehtyjen toimien lisäksi nyt suunnitellut uudelleenjärjestelyt ovat välttämättömiä kilpailukyvyn parantamiseksi, henkilöstön joustavuuden lisäämiseksi ja kiinteiden kustannusten laskemiseksi.”

Ohjelmalla yhtiö tavoittelee vuositasolla 10 miljoonan euron tulosparannusta, josta vuoden 2023 aikana on määrä toteutua noin 5–8 miljoonaa euroa. Henkilökustannuksiin yhtiö tavoittelee kuuden miljoonan euron vuotuisia säästöjä, joista 3–4 miljoonaa euroa toteutuisi tämän vuoden toisella puoliskolla.

Osana ohjelmaa yhtiö tekee varastoon liittyvän 1,6 miljoonan euron alaskirjauksen.

Osake laskussa

Alustavien tietojen mukaan yhtiön viime vuoden vertailukelpoinen liikevoitto jäi aiemmin annetusta tulosohjeistuksesta.

Verkkokauppa.com julkisti lokakuussa tulosohjeistuksen, jonka mukaan yhtiö arvioi vuoden 2022 liikevaihdon olevan 530–560 miljoonaa euroa ja vertailukelpoisen liiketuloksen olevan 5–9 miljoonaa euroa.

Verkkokauppa.comin nyt julkistamien alustavien tietojen mukaan koko viime vuoden liikevaihto oli 543,3 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 3,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön osake oli maanantaina pörssin avautumisen jälkeen 1,7 prosentin laskussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut