Davosin talousfoorumi alkaa: keskusteluissa esillä Venäjän hyökkäys ja koronan talousvaikutukset

Pääministeri Sanna Marin matkaa Sveitsin Davosiin tiistaina.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi esiintyy kokouksessa etäyhteydellä keskiviikkona. Hän puhui tilaisuudessa videoyhteydellä myös viime vuonna, kun kokous järjestettiin toukokuussa.

16.1. 7:58

STT

Maailman politiikan ja talouden eliitti aloittaa maanantaina perinteisen kokoontumisensa Sveitsin Davosissa. Maailman talousfoorumin organisoima tilaisuus järjestetään toista kertaa sitten koronapandemian alun.

Tänä vuonna tapahtuman teemoina käsitellään muun muassa koronapandemian ja Ukrainassa käytävän sodan talousvaikutuksia sekä ilmastonmuutosta.

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.) osallistuu talousfoorumiin tiistaista alkaen. Hän on mukana Venäjän hyökkäyssotaa ja Euroopan tilannetta käsittelevässä paneelissa, johon osallistuu myös muun muassa Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel.

Davosiin matkustaa suomalaisministereistä tänä vuonna myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.).

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi esiintyy kokouksessa etäyhteydellä keskiviikkona.

Davosissa perinteisesti vuosittain järjestettävään talousfoorumiin osallistuu poliittisia johtajia, yritysjohtajia ja kansalaisyhteiskunnan vaikuttajia. Kokous jatkuu perjantaihin saakka.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut