Stora Enso aloittaa muutos­neuvottelut lomautuksista – koskee noin 1 300 ihmistä

Stora Enson mukaan muutosneuvotteluilla valmistaudutaan vastaamaan markkinan epävarmuudesta johtuvaan kysynnän vaihteluun.

Metsäyhtiö Stora Enson muutosneuvotteluiden piirissä on noin 1 300 ihmistä. Yhtiön Oulun tehtaan edustalla kuvattiin helmikuussa 2022.

13.1. 9:31 | Päivitetty 13.1. 15:35

Metsäyhtiö Stora Enso aloittaa muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista, yhtiöstä kerrotaan. Neuvotteluista kertoi aiemmin Kaleva.

Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 1 300 ihmistä Stora Enson pakkausmateriaalidivisioonan neljällä tehdaspaikkakunnalla Oulussa, Varkaudessa, Heinolassa ja Kouvolan Anjalankoskella.

Neuvotteluiden piirissä on näiden tehdaspaikkakuntien koko henkilöstö. Mahdolliset lomautukset kestäisivät enintään 90 päivää, ja ne voitaisiin toteuttaa useissa erissä. Yhtiön mukaan irtisanomisiin ei olla ryhtymässä.

Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen sanoo, että muutosneuvotteluilla valmistaudutaan vastaamaan markkinan epävarmuudesta johtuvaan kysynnän vaihteluun.

Muutosneuvottelut alkavat ensi viikolla, ja niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. Työntekijöille on jo lähetetty kutsut neuvotteluihin.

Luonnehti aiemmin vakaaksi

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky ennakoi makrotalouden kehityksen vaikutuksia yhtiölle lokakuussa julkaistussa heinä–syyskuun osavuosikatsauksessa.

”Näkyvissä ovat ensimmäiset merkit mahdollisesta makrotalouden hidastumisesta, jonka vaikutukset voivat ennen pitkää ulottua myös Stora Enson liiketoimintaan. Luotan kuitenkin kykyymme ennakoida ja sopeutua”, Bresky sanoi.

Stora Enso ennakoi lokakuussa, että pakkausmateriaalidivisioonan kannattavuus heikentyisi vuoden 2022 loppuneljänneksellä energian kallistumisen ja tehtaiden kunnossapitoseisokkien vuoksi. Toisaalta yhtiö luonnehti tuolloin, että kuluttajapakkauskartongin kysyntä on vakaata ja tilauskanta vahva.

Lisätietoa Stora Enson näkymistä saadaan 31. tammikuuta, kun yhtiö julkistaa loka–joulukuun tuloslukunsa.

Meneillään miljardi-investointi

Stora Enso kertoi lokakuussa muuntavansa Oulun tehtaallaan myös toisen suljetun paperikoneen kartonkikoneeksi. Investoinnin arvo on noin miljardi euroa. Tuotannon muunnetulla koneella arvioidaan käynnistyvän vuonna 2025.

Viime viikolla yhtiö ilmoitti saaneensa päätökseen hollantilaisen aaltopahvipakkausten valmistajan De Jong Packaging Groupin yritysoston.

Lisäksi Stora Enso sanoi joulukuussa, että se aikoo myydä kartonkitehtaansa Kiinan Beihaissa. Myyntiin sisältyisivät myös raaka-ainetta tehtaalle toimittavat metsätoiminnot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut