Helsinki
Elintarvikekonserni Fazer harkitsee meijeriliiketoiminnan lakkauttamista Korian tehtaalla ja käynnistää muutosneuvottelut, joiden piirissä on 226 työntekijää. Korialla Kouvolassa valmistettaisiin Fazerin suunnitelmien mukaan jatkossa vain kaurajuomia ja muita kaurapohjaisia tuotteita.
Yhtiö arvioi, että vähennystarve olisi enintään 95 vakituista työsuhdetta.
Fazer kertoo investoineensa kotimarkkinoillaan yli 300 miljoonaa euroa kauratuotteiden valmistukseen viimeisten kolmen vuoden aikana. Meijeriliiketoiminta ei ole Fazerin ydinliiketoimintaa.
Fazerin Non-dairy & Dairy -liiketoiminnasta vastaava johtaja Kati Rajala sanoo tiedotteessa, että pienen mittakaavan meijeri ei ole kilpailukykyinen toimija ja että viimeaikainen inflaatiokehitys on lisännyt kannattavuushaasteita entisestään. Korian tehtaan toiminnan tehostaminen on Rajalan mukaan välttämätöntä kilpailukyvyn varmistamiseksi.