Tampereen Naistenlahti 3:ssa tuotannon keskeyttävät testit ovat toistaiseksi ohi – Hankkeen johtaja: energiaa tuotetaan niin isolla teholla, kuin mahdollista

Naistenlahti 3 -hankkeen johtaja Antti-Jussi Halmisen mukaan Tampereen sähkölaitoksen tavoitteena on nyt pitää Tampere lämpimänä. Koekäyttöjä ja testauksia jatketaan tulevan vuoden puolella.

Tampereen Naistenlahdessa on kaksi toimivaa voimalaa. Sähkön- ja lämmöntuotanto ovat käynnissä, mutta Naistenlahti 3 -voimalalla aivan täyteen tehoon ei vielä pystytä.

29.12.2022 18:30

Aamulehti

Tampereen sähkölaitoksen Naistenlahti 3 -voimalaitoksella sähköntuotannon testaukset ovat joulukuun osalta ohitse. Viralliset kaupalliset koekäytöt ajoittuvat alkuvuoden puolelle, kertoo Naistenlahti 3 -hankkeen johtaja Antti-Jussi Halminen.

Halmisen mukaan Tampereen sähkölaitoksen tavoitteena on, ettei kaupallisten koekäyttöjen suhteen oteta riskejä, vaan lämpöä ja sähköä tuotetaan talven yli. ”Kun laitteistot on saatu viritettyä varmaan kuntoon, kummallekaan puolelle, ei energiantoimittajan eikä tilaajan puolelle, ole riskiä”.

Halminen sanoo, että sekä lämmön- että sähkötuotanto ovat tällä hetkellä käynnissä Naistenlahden voimalaitoksella. Naistenlahti 3 -voimalan osalta energiaa ei tuoteta kuitenkaan täydellä teholla. Halmisen mukaan energiantuotannon teho on suuruusluokaltaan 60–70 prosenttia maksimitehosta. ”Pyrimme ajamaan niin isoa tehoa, kuin pystymme ja varmentamaan siten energiantuotannon”, Halminen sanoo.

Tuotannon keskeyttämistä vaativat testit ovat siis tältä erää tehty Naistenlahti 3 -voimalaitoksella, eikä suunniteltua tarkastus- tai huoltoseisausta ole lähiaikoina tiedossa. Uusia testauksia saatetaan tehdä Halmisen mukaan tulevan vuoden puolella, ja joitakin pienemmän tehon hetkiä energiantuotannossa voi esiintyä. Halmisen mukaan nekin pyritään kuitenkin minimoimaan.

”Nyt tavoite on saada talven selkä taitettua eli pidetään vaan kaupunki lämpimänä ja valot palamassa. Missään nimessä kaikki testit eivät kuitenkaan ole valmiita.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut