78-vuotias Lauri Lindroos teki 7 000 euron energiainvestoinnit, mutta silti marraskuun sähkö­lasku oli karmea – Pelkää nyt, riittävätkö rahat lääkkeisiin

Lauri Lindroos satsasi 7 000 euroa energiainvestointeihin, ja saikin marraskuun sähkönkulutuksen puolittumaan vuoden takaisesta. Sähkölasku oli silti karmiva, sillä hän maksaa sähköstä nyt yli kahdeksan kertaa enemmän.

Lauri Lindroos kertoo laittaneensa yläkerran kylmäksi ja laskeneensa huonelämpötiloja muutenkin. Vaikka sähkönkulutus oli marraskuussa vain puolet vuodentakaiseen verrattuna, sähkölasku oli valtava, sillä hän maksaa sähköstä nyt yli kahdeksankertaisen hinnan vuoden takaiseen verrattuna.

22.12.2022 14:16

Ulvila

Lauri Lindroos, 78, latoo makuuhuoneen kulmassa olevaan pieneen takkaan klapeja ja sytyttää pesän. Sen päällä olevan kamiinapuhaltimen propelli alkaa pyöriä ja levittää huoneeseen lämmintä ilmaa.

Se alkaa olla pitkälti toistasataa vuotta vanhassa sähkölämmitteisessä omakotitalossa nykyisillä sähkönhinnalla kultaakin kalliimpaa. Takka ei varaa lämpöä, joten rutiini pitää toistaa viisi kertaa päivässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut