Musk: Twitter muuttaa äänestys­sääntöjään – kertoi muutoksesta sen jälkeen, kun enemmistö äänesti hänen lähtönsä puolesta

Euroopan parlamentti on kutsunut Elon Muskin kuultavakseen.

Miljardööri Elon Musk puhui Space X -yhtiönsä tilaisuudessa Texasissa helmikuussa.

20.12.2022 7:27

STT

Twitterin omistaja Elon Musk kertoo palvelun muuttavan sääntöjään käyttäjäkyselyissä, jotka liittyvät Twitterin johtamiseen.

Musk sanoi Twitterin tekevän muutoksen vastatessaan toisen käyttäjän ehdotukseen, että Twitterin johtoon liittyvissä kyselyissä äänioikeus pitäisi olla vain käyttäjillä, jotka ovat tilanneet kuukausimaksullisen Twitter Blue -palvelun.

”Hyvä pointti. Twitter tekee tuon muutoksen”, Musk sanoi.

Musk järjesti aiemmin käyttäjille äänestyksen siitä, jatkaako hän Twitterin johdossa, ja hän lupasi noudattaa tulosta. Äänestyksen tuloksena selvä enemmistö asettui Muskin lähdön kannalle. Musk on toistaiseksi kommentoinut tulosta vain vähäsanaisesti.

Lue lisää: Elon Musk väläytti Twitterin johtajan paikan jättämistä

EU-parlamentti kutsui kuultavaksi

Euroopan parlamentti on kutsunut Muskin kuultavakseen. Kirjeen Muskille lähetti parlamentin puheenjohtaja Roberta Metsola.

Muskin kaoottisella johtokaudella Twitterissä yhtiötä on uhattu vastatoimilla EU-alueelta. Muskin toiminnan on katsottu rikkovan muun muassa mediavapauteen liittyviä sääntöjä EU-maissa. Lainsäätäjät ovat arvostelleet muun muassa toimittajien tilien jäädytyksiä Muskin kaudella.

Lue lisää: Toisten sosiaalisen median alustojen linkkaaminen kiellettiin Twitterissä

Erityisen kovaa kritiikkiä herätti Twitterin sunnuntainen päätös estää ainakin tilapäisesti kilpaileviin sosiaalisen median alustoihin linkkaaminen. Twitter näyttää peruneen kyseisen linjauksen alle vuorokausi sen käyttöönotosta, uutisoi muun muassa CNN.

EU:n lainsäädäntöelin ei voi pakottaa Muskia kuultavakseen, eikä Musk ole vielä vastannut julkisesti kutsuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut