Sampo harkitsee Mandatumin listaamista pörssiin

Arvioinnista kerrotaan lisätietoja helmikuussa.

Vakuutuskonserni Sammon pääkonttorilla Helsingissä kuvattiin marraskuussa 2018.

7.12.2022 10:45

STT

Vakuutuskonserni Sampo on päättänyt aloittaa varainhoito- ja henkivakuutusyhtiö Mandatumia koskevan strategisen arvioinnin.

Sampo kertoo pörssitiedotteessa, että se tarkastelee muun muassa Mandatumin mahdollista eriyttämistä konsernista esimerkiksi osittaisjakautumisen ja pörssilistautumisen myötä.

Lisätietoja strategisesta arvioinnista kerrotaan helmikuussa, kun Sampo julkistaa vuoden 2022 tuloksensa. Mandatum on Sammon kokonaan omistama tytäryhtiö.

Sammon hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin mukaan strateginen arviointi koskee mahdollisia hyötyjä konsernin keskittyessä entistä vahvemmin vahinkovakuutustoimintoihinsa.

”Sijoittajat voisivat siten omistaa suoraan vahinko­vakuutus­toimintaa, ja samalla Mandatumin strateginen liikkumavara kasvaisi. Hallitus suosittaa muutoksia konsernirakenteeseen tehtäväksi vain, jos saadaan selkeä näyttö siitä, että niillä luodaan arvoa osakkeenomistajille”, Wahlroos sanoo tiedotteessa.

Jos Sammon hallitus päättää ehdottaa osittaisjakautumista Mandatumin eriyttämiseksi konsernista, tulee tätä koskeva ehdotus Sammon yhtiökokouksen päätettäväksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut