Alfa-tv:n konkurssi jätti perinteiset suomalaiset viihde­ohjelmat tyhjän päälle – pirkanmaalais­tapahtumalle ensi vuosi erityisen tärkeä

Syksyn sävelen tulevaisuudesta ei ole mitään tietoa. Kultainen harmonikka- ja Miss Suomi -kisat järjestetään, mutta niiden televisioinnin kohtalo on nyt auki.

Vuoden 2022 Syksyn sävelen kilpailijat poseerasivat Helsingissä syyskuussa.

25.11. 17:20

Alfa-tv:n lopettaminen jättää perinteisiä suomalaisia viihdeohjelmia ilman lähetyskanavaa. Alfa on viime vuosina lähettänyt Syksyn sävel -, Kultainen harmonikka - ja Miss Suomi -kilpailuja.

Lue lisää: Alfa-tv:n toiminta loppuu, omistaja on jättänyt konkurssihakemuksen

Syksyn sävelen ja Kultaisen harmonikan tulevaisuudesta televisiossa ei ole toistaiseksi mitään tietoa. Kultaisesta harmonikasta kisataan vuosittain Pirkanmaalla Ikaalisissa.

Alfa-tv:n sisältöjohtaja Timo Suomi kertoo kanavan siirtyvän konkurssipesän hoitajan alaisuuteen, ja asiat selviävät aikanaan pesänhoitajan johdolla.

Suomi kertoo olevansa harmissaan kulttuuriohjelmien kohtalosta.

”Kaikki kulttuurisisällöt ovat olleet meidän katsotuimpia. Suomalaisen kulttuurin tukeminen on ehdottomasti ollut yksi meidän strategisia painopisteitä”, hän sanoo.

Viime kuussa nähdyn Syksyn sävel -kilpailun finaali oli Suomen mukaan kanavan historian toiseksi katsotuin ohjelma. Yleisöääniä kisassa annettiin 55 000 kappaletta.

Kanavan katsotuimmaksi ohjelmaksi jää ainakin näillä näkymin vuoden 2019 Tangomarkkinoiden lähetys. Sittemmin Tangomarkkinat siirtyi Alfa-tv:ltä omalle tv-kanavalleen.

Kultainen harmonikka -kilpailun ja Sata-Häme soi -festivaalin johtajiin kuuluva Sami Pirttilahti kertoo, että harmonikkakisaa oli suunniteltu lähetettäväksi Alfa-tv:llä myös ensi kesänä.

Viime kesänä Alfa tallensi myös kaksi festivaalin konserttia, jotka lähetti syksyllä. Konserttitaltiointeja oli ajatuksena tehdä tulevanakin kesänä.

Janina Suihkola voitti Kultainen harmonikka -kilpailun vuonna 2018.

Ensi kesä on Kultaiselle harmonikalle tärkeä, sillä luvassa on kisan 40-vuotisjuhlat. Ne järjestetään Sata-Häme soi -festivaalin yhteydessä ”ilman muuta”, mutta televisioinnista Pirttilahti ei osannut vielä sanoa mitään.

”Täytyy puhua festivaalin ydinryhmän kanssa, että mitä vaihtoehtoja voisi olla ja miettiä, mitä tämä tarkoittaa ensi kesän kannalta.”

Miss Suomi -kauneuskilpailun finaalin Alfa-tv on näyttänyt jo useampana vuonna. Lisäksi kanavalla on näytetty Matkalla Miss Suomeksi -sarjaa.

Alfa-tv:n konkurssihakemus ei vaikuta Miss Suomi -kilpailuun mitenkään, sanoo kilpailua järjestävän Finnartist oy:n toimitusjohtaja Sunneva Sjögren, sillä Finnartist on Alfa-tv:stä täysin erillinen yritys.

Miss Suomi -kilpailun voittajaksi kruunattiin syyskuussa Petra Hämäläinen.

Miss Suomi -kilpailuja esitettiin aluksi Yleisradion kanavilla, ja 1990-luvulla se siirtyi MTV3:lle. Vuonna 2012 MTV ilmoitti luopuvansa Miss Suomen televisioinnista kannattamattomana.

Sittemmin Miss Suomi -kilpailu on nähty Liv- ja TV5-kanavilla. Vuoden 2018 finaali nähtiin vain netin Viafree-palvelussa.

Siihen, oliko vuoden 2023 finaalin televisioinnista jo keskusteltu Alfa-tv:n tai muiden kanavien kanssa, Sjögren ei halua vastata.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut