Tamperelainen Tamtron sai listautumisannissa noin 10 miljoonan bruttovarat ja 670 uutta omistajaa

Kaupankäynnin yhtiön osakkeilla odotetaan alkavan Helsingin pörssin First North -markkinapaikalla perjantaina 2. joulukuuta, mikäli yhtiön listalleottohakemus hyväksytään.

Tamtronin toimitusjohtaja Mikko Keskinen kertoo, että listautumisanti meni yhtiön suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti. Keskinen kuvattiin huhtikuussa 2017.

25.11. 12:48

Aamulehti

Teollisuudelle punnitus- ja vaakajärjestelmiä kehittävä ja toimittava tamperelainen Tamtron Group on päättänyt First North -listautumisannin toteuttamisesta ja merkintöjen hyväksymisestä. Asiasta päätti yhtiön hallitus torstaina 24. marraskuuta.

Kaupankäynnin yhtiön osakkeilla odotetaan alkavan Helsingin pörssin First North -markkinapaikalla arviolta perjantaina 2. joulukuuta 2022, mikäli yhtiön listalleottohakemus hyväksytään.

Lue lisää: Tamperelainen Tamtron aikoo kerätä 10 miljoonaan euroa listautumalla Helsingin pörssiin – ”Tampereella aiotaan pysyä edelleen”

Listautumisannissa Tamtron kerää noin 10 miljoonan euron bruttovarat laskemalla liikenteeseen 1 602 452 yhtiön uutta osaketta. Lisäksi yhtiön osakaslainojen ja muiden lainojen velkojien saatavia muunnetaan yhtiön osakkeiksi noin kahdella miljoonalla eurolla. Velkojille annetaan listautumisannin yhteydessä 313 810 yhtiön uutta osaketta.

Tamtronin toimitusjohtaja Mikko Keskinen sanoo, että anti meni yhtiön suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että yhtiötä kohtaan oli tässäkin markkinatilanteessa sijoittajilla vahva kiinnostus ja luottamus niin yleisöannissa kuin henkilöstön puolella. Lisäksi saimme vahvoja instituutioita ankkurisijoittajina mukaan”, Keskinen summaa. ”Kaiken kaikkiaan meni Tamtronin näkökulmasta hyvin positiivisesti.”

Mikä?

Tamtron Group

Pääkonttori Tampereella, missä tehdään myös pääosa tuotteiden kokoonpanosta ja testauksesta.

Tytäryhtiöt kahdeksassa Euroopan maassa.

Liikevaihto vuonna 2021 oli 29,4 miljoonaa euroa.

Liikevoitto 1,2 miljoonaa euroa.

Henkilöstömäärä 188 marraskuussa 2022.

Tamtronin ankkurisijoittajat Ensto Invest oy ja yhtiön hallituksen jäsen Hannu Kytölä antoivat listautumisantiin liittyen merkintäsitoumuksia tietyin ehdoin, joiden nojalla sitoutuivat merkitsemään tarjottavia osakkeita yhteensä noin 6,65 miljoonalla eurolla.

Yhtiön koko osakekannan markkina-arvo on instituutio- ja yleisöannin merkintähinnan perusteella noin 40,5 miljoonaa euroa listautumisannin toteuduttua. Listautumisannin osakkeet edustavat noin 24,85 prosenttia yhtiön osakkeista ja niiden tuottamasta äänimäärästä heti listautumisannin jälkeen.

Yhtiö saa listautumisannissa noin 670 uutta osakkeenomistajaa.

Keskisen mukaan onnistunut listautumisanti tuo taloudellisia mahdollisuuksia toteuttaa yhtiön kasvustrategiaa jatkossakin. Siinä keskeisessä osassa ovat yrityskaupat, joita yhtiö on viime vuosina toteuttanut ja aikoo toteuttaa jatkossakin, kun sopivia mahdollisuuksia avautuu. Lisäksi yhtiö saa panostuksia kehitystoimintaan ja kevennettyä tasetta, kun lainoja muunnetaan osakkeiksi.

Tarjottavien osakkeiden merkintähinta oli yleisö- ja instituutioannissa 6,28 euroa osakkeelta ja henkilöstöannissa noin 10 prosenttia alhaisempi eli 5,66 euroa osakkeelta.

Yleisöannissa tarjottavien osakkeiden määrä on noin 15,18 prosenttia kaikista listautumisannissa tarjottavista osakkeista. Yleisö- ja henkilöstöannissa tehdyt merkintäsitoumukset hyväksyttiin kokonaan.

Mikä?

Näin listautumisanti etenee

1. Yhtiö valmistelee ensin listautumisannin muun muassa järjestäjäpankkien kanssa. Ennen listautumisantia selvitetään myös ankkurisijoittajat. Tamtronin ankkurisijoittajat Ensto Invest oy ja yhtiön hallituksen jäsen Hannu Kytölä antoivat listautumisantiin liittyen merkintäsitoumuksia tietyin ehdoin, joiden nojalla sitoutuivat merkitsemään tarjottavia osakkeita yhteensä noin 6,65 miljoonalla eurolla.

2. Yhtiö päättää annin aloittamisesta ja merkintäaika alkaa. Anti kestää tavallisesti pari viikkoa. Tässä kohtaa voi myös päättää annin peruuttamisesta valmistelun perusteella.

3. Kun merkintäaika päättyy, päätetään, paljonko merkitsijät saavat osakkeita. Jos listautumisanti on ylimerkitty, sijoittajat voivat saada vähemmän osakkeita kuin he ovat ilmoittaneet haluavansa.

4. Jos listautumisessa tarjolla olleet osakkeet merkitään, yhtiön osakkeet ovat normaalisti kaupan pörssissä muutaman päivän kuluttua annin päättymisestä.

Lähteet: OP, Tamtron

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut