Finnairin matkustamo­henkilökunta järjestää ulosmarssin – Useita lentoja perutaan

Matkustamohenkilökuntaa edustavan AKT:n mukaan ulosmarssilla protestoidaan Finnairin henkilöstöpolitiikkaa, huonoa johtamista ja työntekijöiden irtisanomisilla uhkailua.

Finnairin kone kuvattiin Helsinki-Vantaan lentokentällä elokuussa.

19.11. 15:50 | Päivitetty 19.11. 21:39

Lentoyhtiö Finnairin matkustamohenkilökunta järjestää viikonvaihteessa ulosmarssin, kertoo Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT tiedotteessaan. Vuorokauden kestävä ulosmarssi alkaa sunnuntaina kello 15.

Tiedotteen mukaan ulosmarssilla protestoidaan Finnairin henkilöstöpolitiikkaa, huonoa johtamista ja työntekijöiden irtisanomisilla uhkailua. Ulosmarssi koskee Finnairin henkilökuntaa ja lentoyhtiön Helsinki-Vantaalta lähteviä lentoja.

Finnair kertoi lauantai-iltana Twitter-tilillään, että lakon vuoksi se joutuu perumaan useita lentoja. Peruttavien lentojen kokonaismäärä ei yhtiön mukaan lauantai-iltana vielä ollut selvillä.

Finnair kertoi keskiviikkona aloittavansa muutosneuvottelut, jotka voisivat vähentää noin 450 työpaikkaa yhtiön matkustamopalveluista. Finnair suunnittelee matkustamopalvelunsa ulkoistamista Thaimaan ja Pohjois-Amerikan reiteillä.

Lue lisää: Finnair aloittaa muutosneuvottelut, 450 työpaikkaa vaarassa vähentyä – AKT: operaatio turvaa johdon bonuksia

AKT: Kiristää työntekijöitä

Finnairin mukaan muutosneuvottelujen taustalla on tarve palauttaa yhtiön kannattavuus.

”Tavoitteenamme on edelleen löytää säästöratkaisut yhdessä sopien myös matkustamohenkilöstön kanssa. Tarvitsemme nyt neuvottelijoilta aitoa halua löytää yhdessä sellaiset ratkaisut, joilla matkustamopalvelu voitaisiin jatkossakin toteuttaa oman henkilöstön voimin ja työpaikkojen menetykset voitaisiin välttää. Vaihtoehdoista keskustelu on olennaisen tärkeä osa muutosneuvotteluprosessia”, sanoi Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner keskiviikkoisessa tiedotteessa.

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko katsoo, että Finnair kiristää avoimesti omia työntekijöitään saadakseen leikata palkkoja.

”Ulosmarssilla AKT:n tarkoitus on herättää valtionyhtiö Finnairin johto siihen, ettei näin voi toimia eikä harrastaa henkilöstöpolitiikkaa, jossa kiristetään työntekijöitä alentamaan palkkojaan”, Kokko sanoo AKT:n tiedotteessa.

Finnairin matkustamopalvelu työllistää Suomessa tällä hetkellä noin 1 750 työntekijää. Finnairin mukaan muutosneuvottelut alkavat keskiviikkona ja niiden arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa.

Päivitetty 19.11.2022 kello 21.38: Lisätty Finnairin kertoma tieto siitä, että useita lentoja perutaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut