Finnair aloittaa muutosneuvottelut, 450 työpaikkaa vaarassa vähentyä – AKT: operaatio turvaa johdon bonuksia

Lentoyhtiö suunnittelee matkustamopalvelun ulkoistamista. AKT:n mukaan Finnair kiristää työntekijöitä nyt avoimesti palkanalennuksiin.

16.11. 10:27 | Päivitetty 16.11. 13:34

Aamulehti

Finnair aloittaa muutosneuvottelut suunnitelmastaan toteuttaa matkustamopalvelu ulkoisen kumppanin kanssa Thaimaan ja Pohjois-Amerikan reiteillä.

Alihankintasuunnitelma voisi toteutuessaan johtaa noin 450 työpaikan vähentymiseen Finnairin matkustamopalveluissa. Matkustamopalvelu työllistää Suomessa tällä hetkellä noin 1750 työntekijää.

”Tavoitteenamme on edelleen löytää säästöratkaisut yhdessä sopien myös matkustamohenkilöstön kanssa. Tarvitsemme nyt neuvottelijoilta aitoa halua löytää yhdessä sellaiset ratkaisut, joilla matkustamopalvelu voitaisiin jatkossakin toteuttaa oman henkilöstön voimin ja työpaikkojen menetykset voitaisiin välttää. Vaihtoehdoista keskustelu on olennaisen tärkeä osa muutosneuvotteluprosessia”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner tiedotteessa.

Mahdollinen alihankinta pyrittäisiin toteuttamaan vuoden 2023 loppuun mennessä. Suunnitelman taustalla on tarve palauttaa Finnairin kannattavuus muun muassa yksikkökustannuksia vähentämällä sekä yksikkötuottoja vahvistamalla. Finnair on koronapandemian aikana tehnyt merkittävät tappiot ja Venäjän ilmatilan sulku vaikuttaa Finnairin kykyyn tehdä tulosta, tiedotteessa sanotaan.

Finnair keskusteli syksyn aikana koko henkilöstön kanssa säästöistä, joita olisi toteutettu työehtojen muutoksilla. Finnair ehdotti matkustamohenkilöstölle muutoksia muun muassa miehistönkäytön tehokkuuteen, hotellisääntöihin ja pitkistä päivistä maksettaviin lisiin, kun Venäjän ilmatilan kiertäminen on pidentänyt lentoaikoja. Finnair saavutti neuvottelutuloksen joidenkin henkilöstöryhmien kanssa, mutta matkustamohenkilöstön kanssa neuvottelutulosta ei saavutettu.

Finnairin Singaporen, Hongkongin ja Intian reiteillä sekä Kööpenhaminasta ja Tukholmasta Dohaan lennettävillä reiteillä matkustamopalvelu hankitaan jo nyt kokonaisuutena kumppanilta.

Muutosneuvottelut alkavat 23. marraskuuta, ja niiden arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa. Osana neuvotteluita käsitellään sosiaalisen tuen kokonaisuutta, jolla tuettaisiin mahdollisesti työnsä menettäviä uudelleentyöllistymisessä.

AKT: työaikajoustot eivät ole kelvanneet työnantajalle

Finnairin matkustamohenkilökuntaa edustava Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT vahvistaa, että asiasta on käyty neuvotteluja pitkin syksyjä. AKT:n mukaan Finnair on vaatinut palkanleikkauksia, joihin AKT ei kuitenkaan ole suostunut. AKT kertoo esittäneensä Finnairille muita säästövaihtoehtoja, kuten työaikajoustoja, mutta ne eivät ole työnantajalle kelvanneet.

"Finnair kiristää nyt aivan avoimesti työntekijöitä alentamaan palkkojaan, uhaten siirtää matkustamohenkilöpalvelut alihankintana tehtäväksi. Samalla yhtiö uhkaa irtisanoa satamäärin ihmisiä”, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko sanoo tiedotteessa.

"Epäilemme, että tämä operaatio tehdään osittain siksi, että johto saa pitää bonuksensa. Finnairilla on edelleen voimassa 70 johtajan bonusjärjestelmä, jonka kriteerit eivät laukea ilman leikkauksia”, Kokko jatkaa.

Kokko muistuttaa, että työntekijät ovat täysin syyttömiä Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainaan ja siitä seuranneeseen Venäjän ylilentokieltoon, mikä on rasittanut Finnairin tulosta. Hän arvioi, että palkanalennuksilla kiristys osoittaa valtio-omisteiselta yhtiöltä arveluttavaa henkilöstöpolitiikkaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut