Cargotec luopuu MacGregorista, mutta odottaa suotuisaa myyntihetkeä

Cargotec keskittyy kestävään ja kannattavaan kasvuun ydinliiketoiminnoissaan Hiabissa ja Kalmarissa.

Lastinkäsittelyvalmistaja Cargotec aikoo myydä laivojen lastinkäsittelyn liiketoimintayksikkö MacGregorin. Yhtiö kertoo keskittyvänsä ydinliiketoimintoihinsa muun muassa Kalmarissa, jonka tuotekehitysyksikkö sijaitsee Tampereen Ruskossa.

14.11. 19:58

Aamulehti

Kuormankäsittelylaitteita valmistava Cargotec luopuu meriteollisuuden lastin- ja kuormankäsittelyyn keskittyneestä MacGregorista. Yhtiön mukaan se ei kuitenkaan nyt aloita liiketoiminnan aktiivista myyntiprosessia.

Kun Cargotec arvioi strategisia vaihtoehtoja, ilmeni yhtiön mukaan, että MacGregoria kohtaan on huomattavaa kiinnostusta. Yhtiö käynnisti arvioinnin maaliskuussa sen jälkeen, kun yhtiön fuusio Konecranesin kanssa kariutui.

Lue lisää: Konecranes-fuusiosta siipeen saanut Cargotec luopuu Kalmar-nosturien valmistuksesta – yhtiö harkitsee myös MacGregor-yksikön myyntiä

Cargotec ei kuitenkaan pidä ajoitusta liiketoiminnasta luopumiseksi tällä hetkellä optimaalisena, koska rahoitusmarkkinoilla on epävarmuutta ja MacGregor on aikaisessa vaiheessa kannattavuuskäänteessään.

”Yhtiön hallitus jatkaa liiketoiminnasta luopumisen ajankohdan arvioimista. MacGregor keskittyy sillä välin kannattavuutensa parantamiseen ja on aloittanut offshore-liiketoiminnan uudelleenjärjestelyn”, yhtiö kertoo.

Yhtiö keskittyy ydinliiketoimintoihinsa

MacGregorin liikevaihto oli 403 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 5 miljoonaa euroa miinuksella vuoden 2022 kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

MacGregor-päätöksellä ei ole vaikutusta Cargotecin lokakuussa julkaisemiin näkymiin. Cargotec arvioi vuoden 2022 vertailukelpoisen liikevoiton paranevan 88–118 miljoonaa euroa viime vuoden 232 miljoonasta eurosta.

Cargotec keskittyy kestävään ja kannattavaan kasvuun ydinliiketoiminnoissaan ajoneuvojen nostureiden Hiabissa ja satamien kontinkäsittelylaitteiden Kalmarissa.

Cargotec-konserniin kuuluvalla Kalmarilla on Tampereen Ruskossa vuonna 2013 avattu teknologia- ja osaamiskeskus, joka keskittyy tuote- ja ohjelmistokehitykseen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut