Tuhat Keskon työntekijää marssi ulos keskusvarastolta palkkaneuvottelukiistan vuoksi

11.11. 12:55 | Päivitetty 14.11. 17:42

Keskon keskusvarastolta marssi perjantaina ulos noin tuhat ihmistä vastalauseena sille, että työnantajapuolta edustavan Kaupan liiton katsotaan katkaisseen ensi vuoden palkankorotuksista käytävät neuvottelut, jotka oli määrä käydä joulukuun puoliväliin mennessä.

Kaupan liiton mukaan kyse on palkankorotusneuvottelujen siirrosta, ei perumisesta. Tämän vuoden lopussa sovittavan palkankorotuksen sijaan Kaupan liitto kertoi käynnistävänsä PAMin kanssa TES-neuvottelut tammikuun alussa.

Vantaan Hakkilassa sijaitsevan varaston pääluottamusmies Mikko Ruokonen sanoi STT:lle, että ulosmarssi oli mielenilmaus Kaupan liiton toiminnasta.

”Me pidämme raukkamaisena sitä, että he menevät vientiteollisuuden selän taakse, kun pitäisi olla huolissaan ostovoimasta.”

Kaupan liiton hallitus linjasi tiistaina, että kaupan alalla ei ole mahdollista käydä palkkaneuvotteluja ennen kuin neuvottelut on saatu päätökseen keskeisillä vientialoilla. Keskon pääjohtaja Mikko Helander on Kaupan liiton hallituksen varapuheenjohtaja.

Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto (PAM) pääsivät sopuun työehtosopimuksesta helmikuussa, ja toisen vuoden palkankorotuksista piti sopia joulukuun puoliväliin mennessä.

Korjaus 14.11.2022 kello 17.40: Lisätty tieto, että työnantajapuolta edustava Kaupan liitto päätti tiistaina 8.11., että tämän vuoden lopussa sovittavan palkankorotuksen sijaan työntekijäosapuoli Palvelualojen ammattiliiton (PAM) kanssa käynnistetään TES-neuvottelut tammikuun alussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut