Tässä ovat Suomen suurituloisimmat – Kärkeen nousi yllätysnimi, joka kertoo nyt tehneensä näppäilyvirheen

Vuoden 2021 verotiedot on julkaistu. Pelialan tuttuja nimiä vilisee yhä tulokärjessä.

9.11. 8:07 | Päivitetty 9.11. 13:49

Aamulehti

Suomen suurituloisimpien ja päättäjien sekä eri alojen vaikuttajien tienestejä tarkasteltiin taas keskiviikkona, kun verottaja julkisti vuoden 2021 verotiedot.

Verottajan luovuttamalla listalla Suomen hyvätuloisimpien kärkeen kiilasi yllätysnimi, vuonna 1983 syntynyt peliohjelmoija Juhapekka Piiroinen. Hän sai verotietojen mukaan ansio- ja pääomatuloa yhteensä jopa 133,7 miljoonaa euroa.

Piiroinen on Patentti- ja rekisterihallituksen yritysrekisterin mukaan toimitusjohtajana Goofy Unicorn -yhtiössä

Keskiviikkona aamupäivällä asia mutkistui, kun Piiroinen kertoi medialle, että hänen jättitulonsa ovat virhe. Piiroinen kertoo leikkineensä numeroilla ja tehneensä virheen ilmoittaessaan virtuaali­valuutta­kaupoista saamiaan tuloja.

Lue lisää: ”Tässä on käynyt näppäilyvirhe”, sanoo 133,7 miljoonan euron kryptotulot ilmoittanut koko Suomen tulokärki

Hämeenlinnalainen peliohjelmoija Piiroinen kertoo jättäneensä verotuksestaan oikaisupyynnön keskiviikkona Verohallinnolle.

Verohallinnon viestintäjohtaja Kati Kalliomäki kommentoi aiemmin keskiviikkona, ettei hänen tietojensa mukaan Piiroiselta ollut toistaiseksi tullut korjauspyyntöjä viime vuoden verotuksesta.

Tiedot Suomen tulokärjestä eivät ole vielä täydelliset. Ne tarkentuvat keskiviikon aikana, kun Aamulehti yhdessä Sanoman medioiden kanssa päivittää puuttuvia tietoja verokoneeseen ja uutisoi niistä.

Yhteensä 1 678 ihmisen pyyntö vastustaa verotietojen luovutusta tiedotusvälineille hyväksyttiin. Näistä yhteensä 121 oli pirkanmaalaisia.

Lue lisää: 121 vastusti verotietojensa julkaisua Pirkanmaalla – Mukana tunnettuja nimiä ja ison tamperelaisyrityksen toimitusjohtaja

Peliyhtiöille tienanneita

Toisena oli peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen 58,7 miljoonan euron verotettavilla tuloilla. Paananen tienasi ansiotuloja 10,8 miljoonaa euroa ja pääomatuloja 47,9 miljoonaa euroa.

Suurituloisimpien listan kärkipuolella ovat myös ainakin Reworks-peliyhtiön toimitusjohtajana toiminut Ilkka Teppo ja Supercellillä rikastunut Mikko Kodisoja.

Pelistudio Reworks myytiin viime vuonna israelilaiselle Playtika-yhtiölle. Uutistoimisto Bloombergin mukaan Playtika osti 80 prosenttia Reworksin osakekannasta 400 miljoonalla dollarilla. Reworks on tunnettu Redecor-pelistään, jossa pelaajat voivat sisustaa koteja.

Lue lisää: Miten Pirkanmaan suurituloisimmat tienasivat miljoonansa? – Tämän tiedämme heistä nyt: näin he tienasivat ja maksoivat veroja

Reworksin yrityskaupalla ovat rikastuneet myös yhtiön perustajiin kuuluneet Jarno Heikkinen ja Aaro Väänänen. Heikkinen sai viime vuonna pääomatuloa 31,7 miljoonaa euroa ja Väänänen 25,0 miljoonaa euroa. Heikkinen oli suurituloisimpien listalla viides ja Väänänen kymmenes.

Supercellin perustajiin kuuluva Kodisoja toimii nykyisin perustamassaan Fireframe-elokuvastudiossa. Hän oli Suomen tulokuningas vuonna 2020 eli vuosi sitten julkaistuissa verotiedoissa.

Suurituloisimpien listalla ensimmäinen nainen löytyy sijalta 20. Hän on Maria Severina, jonka verotettavat ansio- ja pääomatulot olivat viime vuonna yhteensä 18,2 miljoonaa euroa. Venäläistaustainen Severina on tehnyt uraa muun muassa toimitusjohtajana. Hän on vasta-aineita valmistavan Hy Test-yrityksen perustaja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut