Tamperelainen Tommi Rasila perusti kiinalaismiehen kanssa avaruusfirman, mutta sitten alkoivat yllättävät vaikeudet – Lopulta suojelupoliisikin otti yhteyttä

Tamperelainen avaruus-startup on avannut Suomen ensimmäisen kaupallisen satelliittien maa-aseman. Yrityksen perustaja Tommi Rasila kertoo todella tiukasta valvonnasta ja yrityksen kohtaamista ongelmista. Suojelupoliisi ja puolustusministeriö torppasivat luvan ohjata intialaisia satelliitteja Tampereelta. Maa-asemia voidaan käyttää vakoiluun.

Satelliittien avulla tehdään bisnestä esimerkiksi paikannus- ja navigaatiopalveluilla. Satelliittien maa-asemia tarjoavan North Basen perustaja Tommi Rasila on hallitusammattilainen, tekniikan tohtori ja entinen Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja.

21.11. 5:00 | Päivitetty 21.11. 8:10

Aamulehti

Tamperelainen avaruusalan startup-yritys North Base on avannut Lappiin Suomen ensimmäisen kaupallisen satelliittien maa-aseman. Yhtiöllä on ollut aiemmin ongelmia sen Kiina-yhteyksien kanssa.

Mikä ihmeen maa-asema? Avaruudessa tietoa keräävät satelliitit tarvitsevat toimiakseen maan pinnalla nököttävän aseman, antennin. Sen kautta voidaan valvoa satelliitteja, lähettää erilaisia pyyntöjä ja vastaanottaa dataa, kuten esimerkiksi kuvia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut