Solteq ostaa S2B Energian koko osakekannan

Solteq uskoo S2B Energian kehittämään asiakastietojärjestelmään pohjautuvien ratkaisujen herättävän kiinnostusta sen asiakkaissa. Kauppahintaa ei kerrota.

8.11. 11:01

Aamulehti

Ohjelmistoyhtiö Solteq ostaa S2B Energian koko osakekannan Leppäkoski Goup oy:ltä ja Vatajankoski oy:ltä. Solteqin mukaan sopimus kaupasta allekirjoitettiin tiistaina. Kauppahintaa ei kerrota.

S2B Energia on energia-alan järjestelmä- ja palvelutoimittaja, joka tuottaa muun muassa asiakaspalvelua Leppäkosken Sähkölle. Yhtiö työllistää kymmenen ihmistä.

Yhtiöllä on kokemusta sähkö-, vesi- ja kaukolämpöalan asiakaspalvelusta ja laskutusjärjestelmästä. S2B Energia on kehittänyt Salesforce-pohjoista asiakastietojärjestelmää.

”Siihen pohjautuvat ratkaisut herättävät varmasti asiakaskunnassamme kiinnostusta”, Solteqin toimitusjohtaja Aarne Aktan arvioi yhtiön tiedotteessa.

Solteq tarjoaa IT-palveluita ja ohjelmistoratkaisuja. Yhtiö on erikoistunut liiketoiminnan digitalisaatioon ja toimialakohtaisiin ohjelmistoihin.

Suomessa yhtiöllä on toimipiste muun muassa Tampereella. Lisäksi Solteqilla on toimistot Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa ja Iso-Britanniassa. Yhtiö työllistää yli 650 ihmistä.

Solteqin kolmas vuosineljännes oli heikko ja sen tulos painui tappiolliseksi. Yhtiö julkisti tuoreimmat osavuosikatsauksensa 27. lokakuuta.

Heinä–syyskuussa konsernin liikevaihto supistui edellisvuodesta 3,7 prosenttia ja oli 14,4 miljoonaa euroa. Liiketulos painui 5 miljoonaa euroa miinukselle. Vertailukelpoinen tulos supistui edellisvuodesta 141,9 prosenttia ja oli -0,5 miljoonaa euroa.

Vaikeuksista ja toimintaympäristön muutoksista huolimatta konsernin näkymien ennustetaan säilyvän vakaina. Konsernin liikevaihdon odotetaan pysyvän samalla tasolla ja liikevoiton olevan tappiollinen.

Vuonna 2021 Solteqin liikevaihto oli 69,1 miljoonaa euroa ja tulos 7,1 miljoonaa euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut