Noho Partners yli tuplasi liikevoittonsa – Tampereen ydinkeskustaan avataan uusi Friends & Brgrs -ravintola

Yhtiön mukaan Noholla on takanaan kaikkien aikojen ravintolakesä. Toimitusjohtaja Aku Vikströmin mukaan pikkujoulukaudesta odotetaan myös tuloksekasta.

Suomen kolmas ja Tampereen ensimmäinen Friends & Brgrs -hampurilaisravintola avattiin Keskustorin kupeessa Hämeenkadulla helmikuussa 2016. Kuva on otettu 27. syyskuuta 2022.

8.11. 8:31 | Päivitetty 8.11. 16:04

Helsinki

Tampere on saamassa toisen Friends & Brgrs -ravintolan. Neuvottelut ovat loppusuoralla, ja sopimus uuden ravintolan avaamisesta allekirjoitetaan ravintolayhtiö Noho Parnersin toimitusjohtajan Aku Vikströmin mukaan pian.

Ensimmäinen Friends & Brgrs Tampereella avattiin aivan Keskustorin kupeeseen osoitteeseen Hämeenkatu 17 helmikuussa 2016. Ketjun uusin hampurilaispaikka avataan myös Tampereen ydinkeskustan alueelle. Koska ja milloin, siitä ilmoitetaan Vikströmin mukaan lähiaikoina.

Nokia-areenalla toimii lisäksi kolme Friends & Brgrs -ruokapaikkaa.

Syyskuussa Noho Partners -konserniin kuuluva Poolmax oy avasi uuden Bucket Bar -nimisen pelibaarin osoitteessa Hämeenkatu 10. Samoissa tiloissa on aikaisemmin toiminut useita tunnettuja tamperelaisia yökerhoja, kuten Honky Tonk, Fat Lady ja Venue FL

Lue lisää: Tampereen Hämeenkadun legendaarinen ravintolatila saa uudenlaisen yökerhon, jonka erikoisuutena on sisällä luikerteleva minigolfrata

Tulos koheni

Ravintolayhtiö Noho Partners kohensi tulostaan tuntuvasti heinä-syyskuussa. Liikevoitto nousi 8,4 miljoonaan vuoden takaisesta 3,9 miljoonasta ja liikevaihto kasvoi 39 prosenttia 86 miljoonaan euroon.

Hyvää tulosta siivitti koronarajoitusten purkaminen alkuvuonna, minkä jälkeen yksityinen kulutus ravintoloissa palautui nopeasti. Yhtiön mukaan takana on ”kaikkien aikojen ravintolakesä”.

Toimitusjohtaja Aku Vikströmin mukaan loppuvuoden näkymät ovat hyvät ja varaustilanne ylittää vuoden 2019 tason.

”Vahva tuloksenteko jatkui kolmannella vuosineljänneksellä liikevoittomarginaalin ollessa 9,7 prosenttia. Tämä on noin kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin pandemiaa edeltävänä vuonna 2019”, Vikström sanoo tiedotteessa.

Tiistaina Vikström sanoo Aamulehdelle uskovansa vahvan kesän jälkeen myös vahvaan pikkujoulukauteen. ”Yrityksillä on pikkujouluja pitämättä viimeiseltä parilta vuodelta, ja varaustilanne näyttää tällä hetkeltä hyvältä.”

Muutenkin syyskausi on hyvässä vauhdissa. Esimerkiksi viime viikonlopun Tampereella järjestetyt NHL-jääkiekkopelit täyttivät ravintolat. ”Jokainen jakkara oli myyty. Oletamme, että jatkossakin Nokia -areena ja tapahtumat sen ympärillä tuovat vilinää kaupunkiin.”

Ravintola-alan työvoimapulasta on puhuttu paljon. Vikströmin mukaan mistään pysyvästä ongelmasta ei ainakaan Nohossa ole kysymys. ”Meillä on organisaatiossa töissä 2000 ihmistä. Tällä hetkellä auki on 34 paikkaa. Ongelma liittyy lähinnä koviin kesäterassikauden tai pikkujoulukauden ruuhkahuippuihin, ja pulaa on lähinnä osa-aikaisista työntekijöistä.”

Oppia markkinoilta

Vikströmin mukaan yhtiö on saanut kansainvälisiltä markkinoilta oppia siitä, millaisella liiketoiminnalla päästään parempaan pääoman tuottoon. Yritysostoilla ja brändikonseptien skaalaamisella on mahdollista päästä yli 20 prosentin tuottoihin. Uusien ravintolakonseptien luomisessa riskit ovat suuremmat, Vikström totesi.

Friends & Brgrs -ketjun lisäksi myös Hook-ketjua on tarkoitus laajentaa. Noho Partners on myös äskettäin avannut Hanko Sushi -ketjun uudistuneen konseptin mukaisen pilottiravintolan.

Yhtiö kohensi tulosohjeistustaan ja ennakoi saavuttavansa kuluvalla tuloskaudella yli 300 miljoonan euron liikevaihdon ja yli 8,5 prosentin liikevoittomarginaalin ravintolaliiketoiminnassa. Aiempi näkymä oli yli 8 prosentin liikevoittomarginaali.

Vuodelle 2024 yhtiö tavoittelee noin 400 miljoonan euron liikevaihtoa ja noin 10 prosentin liikevoittomarginaalia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut