Pitseriaketju Dennis hakeutuu konkurssiin

Konkurssihakemuksen mukaan Pizzeria Dennis -yhtiö on maksukyvytön. Velkojiin kuuluvat muun muassa Turun Seudun Osuuspankki ja eläkeyhtiö Ilmarinen.

7.11. 14:09 | Päivitetty 7.11. 15:57

Helsinki

Perinteikäs ravintolaketju Dennis on hakeutunut konkurssiin. Osakeyhtiöt Pizzeria Dennis ja Dennis Food Factory ovat jättäneet tänään konkurssihakemukset Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

Konkurssiin hakeutumisen vahvistaa STT:lle asianajaja Jari Malinen asianajotoimisto Evershedsistä. Hän ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa tarkemmin.

Konkurssihakemuksesta ilmenee, että Pizzeria Denniksen hallitus päätti konkurssiin hakeutumisesta viime viikolla. Hakemuksessa sanotaan yhtiön olevan maksukyvytön. Yhtiön velkojiin kuuluvat muun muassa Turun Seudun Osuuspankki ja eläkeyhtiö Ilmarinen. Turun Seudun Osuuspankilla oli lokakuun lopulla saatavia 407 000 euroa ja Ilmarisella 138 000 euroa.

Pizzeria Dennis -yhtiön mukaan sen toimintaympäristö on ollut erittäin haastava pitkään jatkuneen koronapandemian sekä Venäjän hyökkäyssodan takia. Yhtiön tulos jäi viime vuonna tappiolliseksi. Vuonna 2020 yhtiöllä oli runsaat 20 työntekijää.

Yhtiön mukaan kustannusten nousu ja pula ammattitaitoisista työntekijöistä ovat edelleen vaikuttaneet siihen, ettei liiketoimintaa ole saatu kannattavaksi kuluvan tilikauden aikana.

Denniksellä on italialaiset ravintolat Turussa Linnakadulla ja Helsingissä Bulevardilla. Yhtiön verkkosivuilla sanotaan, että Turun ravintola on suljettu tiistaista lähtien.

Pizzeria Dennis ja Dennis Food Factory pyytävät käräjäoikeudelta, että konkurssi aloitettaisiin tiistaina aamupäivällä. Tätä perustellaan sillä, että pesänhoitaja voisi suorittaa työntekijöiden irtisanomisen mahdollisimman joustavasti ja samalla ottaa haltuun yhtiöiden liiketoiminnan.

Lisäys 7.11.2022 kello 15.55: Lisätty tieto pyynnöstä, että konkurssi aloitettaisiin tiistaina ja yhtiön kertomat tiedot talousvaikeuksien taustalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut