Mediat: Twitter pyytää osaa erottamistaan työntekijöistä palaamaan

Uutistoimiston mukaan monet työntekijät saivat tietää menettäneensä työpaikkansa, kun heidän pääsynsä yrityksen laajuisiin järjestelmiin keskeytettiin.

Twitterin logo kuvattiin yhtiön pääkonttorilla Yhdysvaltain San Franciscossa 28. lokakuuta.

7.11. 6:22

STT

Twitter pyytää osaa yhtiön erottamista työntekijöistä palaamaan takaisin laajojen irtisanomisten jälkeen, kertovat muun muassa uutistoimisto Bloomberg ja Insider-uutissivusto.

Osa palaamaan pyydetyistä sai lähtöpassit erehdyksessä, kertovat lähteet Bloombergille. Toisten osalta johto on sittemmin tajunnut, että heidän työnsä ja kokemuksensa voisivat olla tarpeen yhtiön tuoreen omistajan miljardööri Elon Muskin suunnittelemien uusien ominaisuuksien kehittämisessä.

Lähteet eivät halunneet kommentoida asiaa nimillään, ettei heitä tunnisteta.

Lue lisää: Twitter valmistautuu erottamaan jopa puolet väestään – työntekijät valmistelevat joukkokannetta työlainsäädännön rikkomisesta

Noin puolet Twitterin 7 500 työntekijästä menetti työpaikkansa viime viikolla. Bloombergin mukaan monet työntekijät saivat tietää menettäneensä työpaikkansa, kun heidän pääsynsä yrityksen laajuisiin järjestelmiin, kuten sähköpostiin ja Slackiin keskeytettiin.

Musk selitti irtisanomisia Twitterin tekemällä tappiolla.

”Valitettavasti ei ole valinnanvaraa, kun yritys menettää yli neljä miljoonaa dollaria päivässä”, Musk kirjoitti tviitissään. Musk lisäsi, että kaikille lähtöpassit saaneille tarjottiin kolmen kuukauden eroraha, mikä on hänen mukaansa enemmän kuin laki vaatii.

Musk maksoi Twitteristä 44 miljardia dollaria, huomattavasti enemmän kuin mitä enimmäkseen tappiota tuottaneen yhtiön arvo on. Kaupan seurauksena yhtiön velkataakka on paisunut noin 13 miljardilla dollarilla. Yhtiön arvioidaan joutuvan maksamaan korkoja noin miljardi dollaria vuodessa.

Muun muassa sähköautoja valmistavaa Teslaa ja avaruus­teknologia­yritys SpaceX:ää luotsaavaa Musk yritti kiemurrella eroon sovitusta Twitter-kaupasta kesällä. Hän suostui kuitenkin syksyllä ostamaan yhtiön aiemmin sovitulla summalla sen jälkeen, kun Twitter pakotti oikeusteitse Muskin viemään kaupan maaliin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut