Euroopassa pörssit plussalla Hongkongin vahvan nousupäivän jälkeen

4.11. 11:35

Euroopassa pörssit avautuivat perjantaina nousuun Kiinan vahvan pörssipäivän vanavedessä. Helsingissä pörssin yleisindeksi oli aamupäivällä kello yhdentoista aikaan 1,5 prosentin nousussa. Lontoossa pörssi oli plussalla 0,9 prosenttia, Pariisissa 0,9 prosenttia ja Frankfurtissa 0,7 prosenttia.

Hongkongissa yleisindeksi pomppasi perjantaina yli viisi prosenttia. Taustalla ovat aiemmin tällä viikolla julkisuuteen tulleet vahvistamattomat tiedot siitä, että Kiinan hallitus saattaisi olla vähitellen höllentämässä tiukkaa nollakoronalinjaansa. Kiinan jatkuvat tiukat koronasulut ovat hidastaneet maan talouskasvua ja heijastuneet maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin ja maailmantalouteen.

Etenkin teknologiayritysten kuten Alibaban ja Tencentin osakkeet kallistuivat merkittävästi.

Myös Shanghain pörssissä nousua oli yli kaksi prosenttia.

Tokiossa sen sijaan pörssi laski 1,7 prosenttia. Tokiossa kaupankäynti jatkui perjantaina yhden lomapäivän jälkeen, ja torstai oli pörsseissä ympäri maailman laskupäivä Yhdysvaltain keskuspankin viestittyä keskiviikkona ohjauskoron noston yhteydessä, että nostot jatkuvat vielä lähitulevaisuudessa.

Myöhemmin tänään markkinoilla odotetaan Yhdysvaltain tuoreita työllisyyslukuja. Euroopan suurimmasta taloudesta Saksasta saatiin jo huonoja uutisia tänään, kun syyskuun teollisuustilausten kerrottiin pudonneen neljä prosenttia edelliskuusta, mikä oli odotettua enemmän.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut