Twitter valmistautuu erottamaan jopa puolet väestään – työntekijät valmistelevat joukkokannetta työlainsäädännön rikkomisesta

Volkswagen, General Mills ja Pfizer panivat mainoksensa jäihin.

Miljardööri Elon Musk viimeisteli jättimäisen yrityskauppansa Twitteristä viime viikolla. Musk kuvattiin lokakuussa 2019, kun hän puhui lehdistötilaisuudessa avaruus­teknologia­yritys SpaceX:n pääkonttorilla.

4.11. 6:24

Twitter on perjantaina aloittanut mittavat työntekijöidensä irtisanomiset. Yhtiön uuden omistajan, miljardööri Elon Muskin ennakoitiin aikovan vähentää yhtiön väestä jopa puolet.

Irtisanomisten alkaminen selvisi uutistoimisto AFP:n näkemästä yhtiön sisäisestä sähköpostista. Viestin mukaan Twitterin työntekijät saavat perjantaina työpäivän alkaessa tietoa kohtalostaan. Torstaina lähetetyssä sähköpostiviestissä työntekijöitä kehotettiin lähtemään kotiin ja olemaan tulematta töihin perjantaina. Yhtiön toimistojen kerrottiin olevan väliaikaisesti suljettuna.

Lue lisää: Yhdysvaltalaismediat: Elon Musk erotti Twitterin koko hallituksen, on nyt Twitterin ainoa johtaja

Viestissä ei kerrota, kuinka moni työntekijä on saamassa kenkää. Yhdysvaltalaismediat Bloomberg, Washington Post ja New York Times ovat uutisoineet, että puolet Twitterin noin 7 500 työntekijästä oltaisiin mahdollisesti irtisanomassa.

Torstaina lähetetyssä sähköpostiviestissä työntekijöitä kehotettiin lähtemään kotiin ja jättämään tulematta töihin perjantaina. Yhtiön toimistojen kerrottiin olevan väliaikaisesti suljettuna.

Twitterin työntekijät ovat varautuneet irtisanoutumisiin siitä lähtien, kun Musk viimeisteli jättimäisen yrityskauppansa viime viikolla. Noin 44 miljardin Yhdysvaltain dollarin suuruisen kaupan jälkeen Musk on lähtenyt tekemään yhtiössä uudistuksia kovaa tahtia.

Lue lisää: Kiistelty miljardööri Elon Musk otti Twitterin haltuunsa – Yhtiön entinen johto lähti eikä palaa

Toimitusjohtaja sai jo lähteä

Miljardööri on muun muassa erottanut Twitterin koko hallituksen ja antanut potkut yhtiön toimitusjohtajalle sekä erottanut muuta yhtiön johtoa.

Muun muassa sähköautoja valmistavaa Teslaa ja avaruus­teknologia­yritys SpaceX:ää luotsaavaa Musk yritti kiemurrella eroon sovitusta Twitter-kaupasta kesällä. Hän suostui kuitenkin syksyllä ostamaan yhtiön aiemmin sovitulla summalla sen jälkeen, kun Twitter yritti oikeusteitse saada Muskin viemään kaupan maaliin.

Lue lisää: Twitter vahvisti Muskin olevan valmis ostamaan yhtiön siitä alun perin tarjoamallaan hinnalla

Musk on sanonut maksaneensa yhtiöstä ylihintaa ja pyrkinyt kauppojen jälkeen lisäämään Twitterin tuottavuutta. Hän on muun muassa ilmoittanut varmennettujen Twitter-tilien muuttuvan maksullisiksi.

Viranomaiset ja kansalaisjärjestöt ovat pelänneet Muskin avaavan viestipalvelun hallitsemattomalle vihapuheelle ja valheelliselle tiedolle. Hänen on myös pelätty päästävän palveluun takaisin aiemmin syystä tai toisesta käyttökiellon saaneita käyttäjiä.

Moni suuryritys on viime päivinä kertonut keskeyttävänsä mainostamisen Twitterissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut