Kiinteistö­tekniikka­yhtiö Caverion halutaan ostaa pois pörssistä, yrityksestä tehty liki miljardin euron ostotarjous

Yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö Bain Capital, Antti Herlin ja Ehrnrooth-suku haluavat ostaa kiinteistötekniikkayhtiö Caverionin pois Helsingin pörssistä.

Kiinteistötekniikkayhtiö Caverion halutaan ostaa pois pörssistä.

3.11. 9:38

Yhdysvaltalais-suomalainen sijoittajaryhmä on tehnyt kiinteistötekniikkayhtiö Caverionista lähes miljardin euron käteisostotarjouksen.

Caverionin hallitus suosittelee yhtiön osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä. Yhtiö kertoo ostotarjouksesta tiedotteessaan.

Sijoittajaryhmän North Holdings 3 -niminen yhtiö tarjoaa Caverionin osakkeenomistajille 7,00 euroa käteisenä jokaisesta yhtiön osakkeesta. Yhteensä ostotarjous on noin 955,3 miljoonaa euroa.

Tarjousvastike sisältää preemion, joka on noin 49,3 prosenttia enemmän kuin Caverionin osakkeen päätöskurssi keskiviikkona Helsingin pörssissä.

Ostotarjouksen tehneeseen sijoittajaryhmään kuuluvat yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö Bain Capital, Antti Herlinin perheen sijoitusyhtiö Security Trading sekä Ehrnroothin suvun sijoitusyhtiöt Fennogens ja Corbis.

Security Trading, Fennogens ja Corbis ovat tällä hetkellä Caverionin merkittäviä osakkeenomistajia. Security Trading omistaa Caverionista noin 15 prosenttia, Fennogens noin 10 prosenttia ja Corbis noin reilun prosentin.

Caverionin osakkeenomistajat työeläkeyhtiöt Elo, Ilmarinen ja Varma sekä henkivakuutusyhtiö Mandatum ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Ne omistavat Caverionista yhteensä reilut 15 prosenttia.

Sijoittajaryhmä uskoo, että yksityinen omistus antaa Caverionille mahdollisuuden saavuttaa ”täyden potentiaalinsa”. Ryhmän mielestä yksityinen omistus antaisi Caverionin johdolle mahdollisuuden keskittyä pitkän aikavälin arvonluontiin ilman, että sen tarvitsee harkita lyhyen aikavälin markkinavaihteluita.

Sijoittajaryhmä kertoo, ettei ostotarjouksen toteutumisella olisi merkittäviä välittömiä vaikutuksia Caverionin liiketoimintaan tai johdon tai työntekijöiden asemaan.

Jos ostotarjous toteutuu, Bain Capital tulisi omistamaan Caverionista noin 73 prosenttia, Security Trading noin 15 prosenttia, Fennogens noin kymmenen prosenttia ja Corbis noin prosentin.

Caverion on listattu Helsingin pörssiin, ja se toimii Pohjois- ja Keski-Euroopassa. Caverionin palveluksessa on yli 14 000 työntekijää kymmenessä maassa.

Bain Capital on iso maailmanlaajuisesti toimiva pääomasijoitusyhtiö, joka hallinnoi noin 160 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvosta varoja. Yhtiö oli mukana vetämässä pois Helsingin pörssistä myös kuitumateriaalivalmistaja Ahlstrom-Munksjöä viime vuonna.

Bain Capital omisti vuosina 2012–2015 Caverionin kilpailijan, ruotsalaisen Bravidan. Bravida listattiin Tukholman pörssiin vuonna 2015.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut