Sijoittajat uskovat uuteen tamperelaiseen pelistudioon – startup sai 1,3 miljoonan euron rahoituksen hämmästyttävän nopeasti

Makea Games aikoo menestyä ottamalla pelaajat mukaan tekemään pelejä.

Tomi Toikka (edessä) toimii toimitusjohtajana Makea Gamesissa. Työntekijöitä on kahdeksan, kunnes lisää saadaan palkattua.

29.10. 19:32

Aamulehti

Tamperelainen pelistudio on kerännyt yli 1,3 miljoonan euron rahoituksen. Rahoituskierrokseen osallistuivat muun muassa Business Finland ja useampi pelialan enkelisijoittaja.

”Tosi hyvä fiilis on. Tuntuu, että on jopa uskomatonta”, sanoo yrityksen perustajiin kuuluva Tomi Toikka, joka toimii myös Makea Gamesin toimitusjohtajana ja luovana johtajana.

Kyseessä on niin sanottu preeseed-rahoitus eli kaikkein varhaisimman vaiheen rahoitus uudelle yhtiölle. Makea Games on perustettu viime helmikuussa. Rahoituskierros päättyi elokuussa eli vain puoli vuotta yrityksen perustamisen jälkeen.

”Tuli yllätyksenä, kuinka nopeasti rahoitus hoitui", Toikka sanoo.

Yrityksessä työskentelee kokopäiväisesti kahdeksan henkilöä. Toimipaikka sijaitsee Tampereen Finlaysonilla. Suurin osa työntekijöistä asuu Tampereella tai lähiseudulla, mutta osa muualla Suomessa.

Seuraavaksi yhtiön tavoitteena on kasvaa. 1,3 miljoonan euron rahoituksesta osa käytetään uusien työntekijöiden rekrytointiin. Yritys hakee parhaillaan kuutta uutta työntekijää, kuten 3D-animaattoria ja peliohjelmoijaa.

Pelaajat mukaan tekemään

Makea Gamesin nimi vihjaa siitä, mitä on tulossa. Nimi muodostuu englannin kielen sanoista make a games, joka tarkoittaa suomeksi suurin piirtein ”tee pelit”.

Tarkoitus on saada pelaajat luomaan itse pelejä tarjoamalla siihen tarvittavat, helppokäyttöiset työkalut. Pelaaja ei tarvitse muuta kuin peliohjaimen.

"Olen aina halunnut tehdä, en pelkästään peliä, vaan alustan, jolla voi tehdä pelejä. Tämä mahdollistaa, että muutkin pääsevät tekemään pelejä. Ei tarvitse olla koodarinörtti, niin kuin minä”, Toikka sanoo.

Hän uskoo sijoittajien nähneen paitsi yrittäjien intohimon myös saman trendin kuin he: mitä enemmän pelissä on sisältöä, sitä paremmin sillä menee.

"Normaalisti, kun sijoittaa pelifirmaan, firma tekee 3–4 vuotta peliä salassa, ennen kuin siinä on tarpeeksi sisältöä. Kun otamme pelaajat mukaan, sisältö ei koskaan lopu.”

Tavoitteet ovat isot

Ensimmäisen pelin nimeksi on annettu Supermoves. Peli tulee saataville PC-koneille ja konsoleille. Pelin suunnitellaan tulevan julkisesti testattavaksi ensi vuoden aikana.

Toikalla on tavoitteet korkealla.

”Haluamme olla markkinajohtaja. Olen pitkään halunnut, että Tampereesta tulee parempi kuin Helsinki. Olisi aika.”

Oikeinko on uusi Supercell tulossa?

”Koitetaan, koitetaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut