Nokian Renkaat odottaa liikevaihdon paranevan, mutta liikevoiton pienenevän – Myynti vähenee varsinkin Keski-Euroopassa

Nokian Renkaat lopetti renkaiden tuonnin Venäjältä heinäkuussa. Yhtiön vetäytyminen Venäjältä on yhä kesken. Yhtiön tärkeimpiä tavoitteita on investoida renkaiden tuotantoon Euroopassa.

Nokian Renkaat lopetti renkaiden tuonnin Venäjän tehtaaltaan heinäkuussa ja ennakoi sen heikentävän myyntiään varsinkin Keski-Euroopassa. Nokian Renkaiden pääkonttori kuvattiin maaliskuussa.

28.10. 13:01

Aamulehti

Nokian Renkaat odottaa liikevaihtonsa paranevan aiemmista ennusteista. Yhtiö ilmoitti perjantaina nostavansa tämän vuoden liikevaihto-ohjeistustaan.

Uudessa ohjeistuksessa liikevaihdon odotetaan yltävän vuoden 2021 tasolle tai kasvavan. Yhtiön aiemmassa ohjeistuksessa liikevaihdon ennakoitiin laskevan tai pysyvän viime vuoden lukemissa.

Liikevaihdon kasvuodotukset perustuvat yhtiön mukaan siihen, että se on tänä vuonna nostanut tuotteidensa hintoja ja pystyy näin vähentämään kustannusinflaation vaikutuksia. Lisäksi yhtiö hyötyy valuuttakursseissa tapahtuneista muutoksista.

Liikevoittonsa yhtiö ei kuitenkaan odota tänä vuonna paranevan vaan päinvastoin laskevan, kuten se on jo aiemmin ennakoinut ja tiedottanut. Tähän on ennen muuta syynä se, että yhtiö pystyy tarjoamaan henkilöauton renkaita vähemmän.

Lue lisää: Nokian Renkaat ostaa suuren teollisuuskiinteistön Nokialta – Kysyimme, korvataanko nyt Venäjän toimintoja

Nokian Renkaiden tuonti loppui Venäjän tehtaalta Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan heinäkuussa. Se, Ukrainan sota ja Venäjän pakotteet heikentävät merkittävästi yhtiön suoritusta ja kykyä toimittaa tuotteitaan. Vaikka renkaiden kysyntä on yhtiön mukaan hyvää, se tiedottaa renkaiden tuonnin loppumisen Venäjältä vähentävän myyntiä erityisesti Keski-Euroopassa.

Yhtiö haluaa tuottaa renkaita Euroopassa

Nokian Renkailla on iso, vuonna 2005 avattu tehdas lähellä Pietaria. Yhtiö päätti kesäkuussa aloittaa vetäytymisen Venäjältä. Prosessi on vielä kesken. Nokian Renkaat valmisti henkilöautonrenkaistaan noin 80 prosenttia Venäjällä vuonna 2021.

Yhtiön sijoittajasuhteista, viestinnästä ja brändistä vastaava johtaja Päivi Antola kertoo sähköpostissaan Nokian Renkaiden jatkavan tuotantokapasiteettinsa kasvattamista tehtaillaan Suomessa ja Yhdysvalloissa. Hän kirjoittaa investoinnin uuteen tuotantokapasiteettiin Euroopassa olevan yhtiön yksi tärkeimpiä tavoitteita keskipitkällä aikavälillä. ”Suunnitelmien mukaan Nokian Renkaiden Pohjoismaissa myytävät renkaat valmistetaan tulevaisuudessa valtaosin Nokialla ja Pohjois-Amerikassa myytävät renkaat Daytonissa Yhdysvalloissa ja Nokialla.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut