Facebookin ongelmat syvenevät: Metan arvosta suli torstaina 85 miljardia dollaria

Facebookin emoyhtiö Meta syöksyy ennennäkemättömän kovaa vauhtia.

Sijoittajat eivät ole innostuneet Mark Zuckerbergin virtuaalitodellisuussuunnitelmista.

28.10. 10:36

Sosiaalisen median jättiyhtiö Meta on suurissa vaikeuksissa. Facebookin emoyhtiön nettotulos romahti heinä–syyskuussa 4,4 miljardiin dollariin. Vielä vuosi sitten se oli 9,2 miljardia dollaria.

Samalla paikallaan polkevista käyttäjämääristä ja mainostulojen laskusta kärsivän yhtiön liikevaihto laski 27,7 miljardiin dollariin vuoden takaisesta 29 miljardista dollarista.

Sijoittajat löivät yhtiötä torstaina urakalla. Yhtiön osake halpeni peräti 24,6 prosenttia. Samalla yhtiön markkina-arvosta pyyhkiytyi päivässä valtaisat 84,6 miljardia dollaria.

Kyse on markkina-arvolla laskettuna Facebookin historian kolmanneksi suurimmasta päiväpudotuksesta. Prosentuaalisesti laskettuna kyse on toiseksi suurimmasta päiväromahduksesta.

Suurin helmikuussa

Yhtiön suurin päiväsulaminen nähtiin helmikuun alussa. Tuolloin yhtiön arvosta hävisi päivässä 26,4 prosenttia ja yli 232,3 miljardia dollaria.

Helmikuun alun sukellus on suurin yhden päivän päivän aikana tapahtunut yrityksen markkina-arvon sulaminen Yhdysvaltojen pörssihistoriassa. Tuolloinkin sukelluksen taustalla oli alle odotusten jäänyt tulosjulkaisu.

Metan osake maksaa nyt hieman alle 98 dollaria. Edellisen kerran osake on ollut tätä halvempi tammikuussa 2016.

Yhtiön jyrkkää pudotusta kuvaa, että helmikuun alun pudotuksen jälkeen yhtiön markkina-arvo oli 648 miljardia dollaria, nyt enää 260 miljardia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut