Tamperelainen Tamtron aikoo kerätä 10 miljoonaan euroa listautumalla Helsingin pörssiin – ”Tampereella aiotaan pysyä edelleen”

Tamtron toimittaa punnitusjärjestelmiä yli 60 maahan. Yhtiön pääkonttori on Tampereella, missä tehdään myös pääosa tuotteiden kokoonpanosta ja testauksesta.

Tamtronin toimitusjohtaja Mikko Keskinen esitteli työkoneisiin asennettava vaakaa Aamulehdelle huhtikuussa 2017.

28.10. 8:39 | Päivitetty 28.10. 13:31

Aamulehti

Punnitus- ja vaakajärjestelmiä teollisuudelle toimittava tamperelainen Tamtron suunnittelee listautumisantia. Yhtiö pyrkii keräämään noin 10 miljoonan euron bruttovarat tarjoamalla osakkeita merkittäväksi Helsingin pörssissä. Yhtiö kertoo asiasta perjantai-aamuna julkaisemassaan tiedotteessa.

”Markkinahan on tietysti mikä on, mutta hyville yhtiöille ikkuna on aina auki listautumiseen. Nykyomistajilla on pitkän tähtäimen aikomus olla mukana yhtiössä ja kehittää sitä”, toimitusjohtaja Mikko Keskinen kertoo Aamulehdelle.

Ankkurisijoittajat Ensto Invest oy ja yhtiön hallituksen jäsen Hannu Kytölä ovat antaneet listautumisantiin liittyen merkintäsitoumuksia tietyin ehdoin. Niiden nojalla ankkurisijoittajat ovat sitoutuneet merkitsemään tarjottavia osakkeita yhteensä noin 6,65 miljoonalla eurolla. Se edustaa noin kahta kolmasosaa listautumisannissa tarjottavista osakkeista.

Mikä?

Tamtron

Pääkonttori Tampereella, missä tehdään myös pääosa tuotteiden kokoonpanosta ja testauksesta.

Tytäryhtiöt kahdeksassa Euroopan maassa.

Liikevaihto vuonna 2021 oli 29,4 miljoonaa euroa.

Liikevoitto 1,2 miljoonaa euroa.

Työllisti kesäkuun 2022 lopussa 184 henkilöä.

Yritys arvioi liikevaihtonsa kasvavan tänä vuonna 23 prosenttia noin 36 miljoonaan euroon. Arvio ensi vuoden liikevaihdosta on 38–42 miljoonaa euroa. Tamtronin tavoite on, että liikevaihto yli kolminkertaistuu vuodesta 2021 vuoden 2027 loppuun mennessä.

Liikevaihtoa on tarkoitus kasvattaa erityisesti yritysostojen kautta, joita on tehty tähänkin asti. Toimitusjohtajan mukaan yhtiö hankki tämän vuoden huhtikuussa tanskalaisyhtiön ja viime vuoden kesäkuussa yhtiön Norjasta.

”Norjan yhtiö oli luokaltaan kohtuullisen suuri meille siinä kohtaa, sen liikevaihto oli 9 miljoonaa euroa.”

Lue lisää: Nyt näyttää hyvältä, Pirkanmaa! Yritysjohtaja näkee teollisuudessa useita valoisia merkkejä

”Tampereella aiotaan pysyä”

Toimitusjohtaja Keskisen mukaan Tampereella työskentelee tällä hetkellä noin 55 yhtiön työntekijöistä. Tampereelle keskitetyn tuotekehityksen lisäksi Tampereella on muun muassa tuotantoa, vientipuoli, markkinointi ja tukitoiminnot.

Keskisen mukaan yhtiö on valmisteltu mahdolliseen listautumiseen, joten se ei tuo heti uusia työpaikkoja, mutta yhtiön kasvaessa paikkoja syntyy lisää.

”Varsinkin ohjelmistokehitystiimi on vahvistunut tänäkin vuonna aika paljon. Sitä kautta syntyy työpaikkoja jatkossakin, ja Tampereella aiotaan pysyä edelleen.”

Tamtron toimittaa punnitusjärjestelmiä yli 60 maahan. Yhtiön tuotteita ovat esimerkiksi liikkuvan ja raskaan kaluston vaa’at, niihin liittyvät ohjelmistot sekä vaakojen huolto-, ylläpito- ja varaosapalvelut.

Yhtiöllä on asiakkaita muun muassa maanrakennus- ja kaivosaloilla, puunkäsittelyssä, jätteenkäsittelyssä ja kierrätysalalla, satamateollisuudessa, kuljetus- ja logistiikka-alalla sekä prosessi- ja valmistavan teollisuuden alalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut