OP Tampereen tulos parani epävarmasta alkuvuodesta huolimatta

Asuntokaupan hiljentyminen ei näkynyt vielä tammi-syyskuun tuloksessa.

Pirkanmaalaiset kotitaloudet ovat jatkaneet aktiivisesti säännöllistä säästämistä ja sijoittamista, kertoi Tampereen Osuuspankin toimitusjohtaja Jani Vilpponen osavuosikatsauksen yhteydessä.

26.10. 11:48

Aamulehti

Tampereen seudun Osuuspankki (OP Tampere) on onnistunut parantamaan tammi-syyskuun tulostaan viime vuoteen verrattuna talouden epävarmuudesta huolimatta.

OP Tampereen liikevoitto oli tammi-syyskuussa 30,4 miljoonaa euroa eli noin 2 miljoonaa euroa viime vuotta parempi. Myös korkokate kasvoi ja nousi edellisvuoden 31,9 miljoonasta eurosta 36,6 miljoonaan.

Asuntomarkkinan hiljentyminen ei vielä alkuvuoden aikana näkynyt, sillä OP Tampere myönsi uusia asuntoluottoja 3,1 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajanjaksona 2021.

”Henkilö- että yritysasiakkaiden lainanhoitokyky säilyi katsauskaudella hyvänä eikä lyhennysvapaita haettu normaalia enempää”, kertoo toimitusjohtaja Jani Vilpponen tiedotteessa.

Myös asiakkaiden säästäminen on jatkunut vankkana, sillä talletukset lisääntyivät 129 miljoonalla eurolla ja rahastosijoitukset 17 miljoonalla.

OP Ryhmä ilmoitti korottavansa vuodelta 2023 kertyviä OP-bonuksia omistaja-asiakkailleen 30 prosentilla, mikä tarkoittaa arviolta yli 60 miljoonan euron lisäbonusta omistaja-asiakkaille. OP Tampereen omistaja-asiakkaille lisäbonusten arvo tullee olemaan yli 3 miljoonaa euroa.

OP-ryhmällä lähes miljardin tulos

Valtakunnallinen OP-ryhmä kertoi lähes 10 prosentin tulosparannuksesta alkuvuoden aikana. Yhtiön tulos vuoden 2022 kolmella ensimmäisellä kvartaalilla oli 940 miljoonaa euroa, kun viime vuonna samalla jaksolla tulosta kertyi 858 miljoonaa euroa.

Yhtiö raportoi, että sen korkokate kasvoi 16 prosentilla 1 122 miljoonaan euroon ja vakuutuskate 553 miljoonaan euroon.

”Heikentynyt taloustilanne näkyy asuntomarkkinoilla asuntolainojen kysynnän ja asuntokauppojen vähentymisenä”, kertoo konsernin toimitusjohtaja Timo Ritakallio yhtiön tiedotteessa.

OP-ryhmä toisti ennusteensa, että yhtiön koko vuoden tuloksen arvioidaan markkinakorkojen nousun ansiosta muodostuvan samantasoiseksi tai suuremmaksi kuin vuoden 2021 tuloksen. Pankki kuitenkin muistuttaa, että tuloskehitykseen liittyy loppuvuoden aikana merkittäviä epävarmuustekijöitä kuten Ukrainan sodan vaikutus ja inflaation kiihtyminen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut